Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Česa se sramujejo Britanke?

noge istock stopala Žurnal24 main
Britanke so priznale, da niso zadovoljne z videzom svojih stopal, zaradi česar so nesamozavestne pri njihovem razkazovanju v javnosti.

Nedavna študija je razkrila, da ima kar 90 odstotkov Britank težave s svojimi stopali, pri čemer gre to zaslugo pripisati predvsem neudobnim čevljem. Kar 20 odstotkov pa jih je priznalo, da se svojih stopal sramujejo.  

Med najpogostejšimi težavami, ki jih ženske navajajo v raziskavi, so žulji, razpokane pete, kurja očesa, bradavice, glivice in vraščeni nohti. Kljub temu pa se kar 19 odstotkov žensk, ki imajo tovrstne težave, ne obrne po pomoč k strokovnjakom, saj menijo, da je to prostranska zadeva. 

"Ženske se pogosto odločijo za pedikuro, šele ko težava postane nevzdržna. Zaradi tega po nepotrebnem trpijo, njihova težava pa se ob odlašanju obiska pri pedikerki še povečuje," je dejala pedikerka Lorraine Jones.

Modna obutev ima prednost pred udobno

Raziskava je še pokazala, da ima povprečna Britanka v svoji omari kar 17 parov čevljev, medtem ko jih imajo predstavniki moškega spola zgolj osem. Ženske tudi niso navajene izražati bolečine nad neudobno obutvijo. Skoraj polovica žensk, sodelujočih v raziskavi, je priznala, da se glavni razlog za nošenje neudobne obutve skriva v modi.

"Šokantno je, kako malo spoštovanja izkažemo svojim stopalom. Stopala so namreč eden najbolj obremenjenih predelov našega telesa, saj v življenju povprečno prehodimo kar 241 tisoč kilometrov," je ob tem še povedala Jonesova.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.