Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Čips z okusom peperminta

Čas je, da klasični čips zamenjate z za brbončice vznemirljivejšo in bolj zdravo Žurnal24 main
Novo. Ob letošnjih nogometnih tekmah grizljajte čips brez krompirja.

Najnovejša moda pri čipsih so nenavadni okusi in barve ter drugačne, bolj zdrave sestavine. Namesto klasičnih (in nezdravih) krompirjevih čipsov letos na mizo ob spremljanju nogometnih tekem postavite nekaj popolnoma drugačnega.

Nenavadno in dietno
Čips brez kalorij, ki je za povrhu živih barv in zanimivih okusov, je islandska domislica. Poimenovali so ga slim chips, dobite pa ga lahko v eni izmed treh barv: zeleni (okus peperminta), rumeni (okus krompirja) ali vijoličasti (okus borovnice). Narejen je iz užitnega papirja, ker pa te novosti pri nas še ni, se boste ponjo morali odpraviti v tujino.

Hrustljava zelenjava
V naših trgovinah pa je na voljo čips iz drugih vrst zelenjave, in ta postaja vse bolj priljubljen. Narejen je na primer iz korenja, bučk ali fižola ter začimb. Ker ni pripravljen s cvrtjem, so vitamini in okus večinoma ohranjeni.

Sadni za sladkosnede
Kdor je privrženec sladkarij, lahko pokusi tudi čips iz sadja, ki ga za večji užitek pomaka v stopljeno temno čokolado. Poleg jabolčnega in bananinega zdaj obstajata tudi ananasov čips in čips z okusom mešanega sadja, zanimiva izbira pa je še kokosov čips, ki je dosegljiv tudi v različicah s karijem in čilijem. Podoben čips si sicer lahko omislite kar sami doma: dobite ga, če poljubno sadje, narezano na tanke rezine, posušite v sušilniku ali pečici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.