Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Čisti, hrani in pomlajuje

Arganovo olje se uporablja za nego celega telesa, primerno pa je tudi za uživanj Žurnal24 main
Pred najdaljšo nočjo v letu si doma pripravite preprosto hranilno masko z arganovim oljem, ki bo kožo nahranila, da bo zasijala.

Kozmetičarka Irena Japelj jo priporoča za vse tipe kož. Po njenih besedah lahko uporabljamo tudi čisto arganovo olje, primerno pa je za nego las, obnohtne kožice, kože telesa in obraza. Na očiščen obraz ga nanesemo kot podlago za dnevno ali nočno kremo, vendar ne več kot nekaj kapljic. "Prodre tudi v globlje plasti kože, zato je dober transporter učinkovin, ki jih vsebujejo kreme," pojasnjuje Japljeva.  Vzpostavlja hidrolipidno plast, ki preprečuje izsuševanje kože, zato ga še posebej priporoča ljudem s suho kožo.

Kožo tudi čisti
Kože ne masti, temveč jo očisti, zato ga lahko uporabljajo tudi ljudje z mastno in aknasto kožo. V primerjavi z olivnim oljem vsebuje precej vitamina E, ki je antioksidant, zato deluje proti staranju. Dominika Logar iz kozmetičnega salona Baaalaaances uporabo čistega olja priporoča le nekajkrat na teden: "Zaradi izjemne učinkovitosti in močnega vonja je v vsakodnevni rabi bolj primeren le kot sestavina kozmetičnih preparatov."

Olje z veliko vitamina E
Arganovo olje vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin, toda podobne lastnosti imajo tudi nam bolj domača olja, kot so olivno, orehovo in arašidovo, pravi nutricistka Marija Merljak. Je pa arganovo olje razmeroma bogato s tokoferoli, ki so del vitamina E. Uporablja se sveže, po žličkah kot zdravilo ali kot preliv v solatah, znižuje holesterol in deluje proti staranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.