Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Coca-Cola in Pepsi bosta spremenili recept

coca cola Shutterstock
Podjetji Pepsi in Coca-Cola sta se odločili spremeniti recept za svoje pijače, saj se želita s tem izogniti opozorilni nalepki "Povzroča raka" na embalaži.

Obe podjetji se bosta s tem korakom prilagodili kalifornijskemu zakonu, ki je kemikalijo metilimidazol, ki se uporablja za proizvodnjo priljubljenih karamelnih pijač, uvrstila na seznam rakotvornih prehranskih dodatkov. Spremembo pa bodo zaradi lažje proizvodnje uvedli v vseh državah Amerike, ne samo v Kaliforniji. "Čeprav verjamemo, da naša pijača ne ogroža zdravja naših uporabnikov, smo dobavitelje karamele prosili, naj storijo ta korak. S tem želimo zagotoviti, da naši proizvodi ne bi bili opremljeni z neutemeljenimi opozorili," je sporočila predstavnica Coca-Cole Diana Garza Ciarlante.

Omenjeno kemikalijo so v nedavni raziskavi povezali z razvojem raka pri miših in podganah, a za zdaj ni še nobenega znanstvenega dokaza, da bi lahko ogrožala človeka. Vse ljubitelje obeh pijač pa naj potolažimo, da razlike med novo in staro pijačo ne bodo opazili, so sporočili iz ameriškega združenja za brezalkoholne pijače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.