Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Čokolada iz kameljega mleka

Okus po kameli Žurnal24 main
Čokolada iz kameljega mleka? Če ste čokoladni sladokusec, jo boste želeli prav gotovo poskusiti, le da je ne boste mogli dobiti kjerkoli.

Čokolado iz kameljega mleka izdeluje družba Al Nasam, ki jo je oktobra lani ustanovil dubajski šejk Mohamed bin Rašid Al Maktum. V sodelovanju z avstrijskim Mannerjem nameravajo letno čokoladne zasvojence osrečiti s sto tonami "kamelje" čokolade, ki naj bi postala "Godiva Bližnjega vzhoda" (Godiva je prestižna belgijska čokolada).

Podjetje, ki ima farmo s tri tisoč kamelami, čokolado trenutno prodaja le v lastni trgovini, razkošnih hotelih in pri zasebnih letalskih linijah. S proizvodom želijo prodreti na nova arabska tržišča, Japonsko, v ZDA in Evropo, v enem mesecu pa naj bi bila na voljo tudi prek spleta. ''Naš cilj je, da izdelek postane Godiva Bližnjega vzhoda. Gre za razkošni izdelek, zato se ne bo nikoli znašla na policah supermarketov," je povedal Martin Van Almsick, generalni menedžer podjetja. Po načrtih pa naj bi v Združenih arabskih emiratih v vsakem mestu v večjih trgovskih središčih odprli eno trgovino.

Čokolado izdelujejo brez konzervasnov in kemičnih aditivov, dodajajo pa ji pestro mešanico lokalnih začimb, medu in oreščkov. Kamelje mleko je bolj zdravo od kravjega, saj vsebuje petkrat več vitamina C, manj laktoze, manj naščob in več inzulina, zaradi česar je primernejša za diabetke in posameznike, ki laktoze ne prenašajo najbolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.