Za vse tiste, ki se čokoladi izogibate predvsem zaradi njene kalorične vrednosti, prihaja dobra
novica. Švicarji so zmešali temno čokolado bogatega in polnega okusa, ki vsebuje kar 90 odstotkov
manj kalorij od klasične čokolade. Skrivnost se skriva v zelo visokem deležu kakava, poln, za
nekatere morda preveč močan in grenak okus pa je odraz čokolade, brez dodanega sladkorja, mleka ali
smetane. Strokovnjaki iz priznane švicarske tovarne čokolade Barry Callebaut trdijo, da je nova
čokolada še bolj zdrava, od že obstoječih, saj zaradi kakava vsebuje še več antioksidantov.
Hrustljava
Čeprav je sprva čokoladna mešanica nastala po nesreči, so laboratorijski tehniki takoj
opazili njeno posebnost. Ta je zaradi visoke vsebnosti kakava zelo hrustljava, v njej pa se se
skriva nešteto drobnih mehurčkov, kar daje penast videz.
Brez packanja
Še ena posebnost nove čokolade je v tem, da jo lahko jeste kjerkoli, saj se ta začne topiti
šele na temperaturi, višji od 55 stopinj Celzija, kar pomeni, da lahko v njej brez packanja uživate
tudi na plaži. Seveda se čokolada stopi v ustih, a ne zaradi toplote, ampak zaradi encimov, ki jih
vsebuje slina.
Do grenkega sladkanja pa bo potrebno še malo počakati. Na tržišče naj bi omenjena čokolada
prišla šele čez dve leti, vodilni v tovarni čokolade pa že upajo na uspeh v Evropi, Ameriki in
Aziji.
100
ogledov
Čokolada z 90 odstotki manj kalorij
Kmalu uživanje v čokoladi ne bo več pregrešno. Švicarji so namreč zmešali temno čokolado, ki se od klasične ne razlikuje le po okusu, ampak tudi po številu kalorij. Ima jih kar 90 odstotkov manj.