Magazin > Lepota & telo
100 ogledov

Čokolada z 90 odstotki manj kalorij

Bo grenka čokolada res prepričala zahtevne sladkosnede? Žurnal24 main
Kmalu uživanje v čokoladi ne bo več pregrešno. Švicarji so namreč zmešali temno čokolado, ki se od klasične ne razlikuje le po okusu, ampak tudi po številu kalorij. Ima jih kar 90 odstotkov manj.

Za vse tiste, ki se čokoladi izogibate predvsem zaradi njene kalorične vrednosti, prihaja dobra novica. Švicarji so zmešali temno čokolado bogatega in polnega okusa, ki vsebuje kar 90 odstotkov manj kalorij od klasične čokolade. Skrivnost se skriva v zelo visokem deležu kakava, poln, za nekatere morda preveč močan in grenak okus pa je odraz čokolade, brez dodanega sladkorja, mleka ali smetane. Strokovnjaki iz priznane švicarske tovarne čokolade Barry Callebaut trdijo, da je nova čokolada še bolj zdrava, od že obstoječih, saj zaradi kakava vsebuje še več antioksidantov.

Hrustljava
Čeprav je sprva čokoladna mešanica nastala po nesreči, so laboratorijski tehniki takoj opazili njeno posebnost. Ta je zaradi visoke vsebnosti kakava zelo hrustljava, v njej pa se se skriva nešteto drobnih mehurčkov, kar daje penast videz.

Brez packanja
Še ena posebnost nove čokolade je v tem, da jo lahko jeste kjerkoli, saj se ta začne topiti šele na temperaturi, višji od 55 stopinj Celzija, kar pomeni, da lahko v njej brez packanja uživate tudi na plaži. Seveda se čokolada stopi v ustih, a ne zaradi toplote, ampak zaradi encimov, ki jih vsebuje slina.

Do grenkega sladkanja pa bo potrebno še malo počakati. Na tržišče naj bi omenjena čokolada prišla šele čez dve leti, vodilni v tovarni čokolade pa že upajo na uspeh v Evropi, Ameriki in Aziji.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.