Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Črna je čarobna

Danaja Ljubičić
1/66
Žurnal24 main
Na Ljubljanskem gradu se je včeraj odvil modni dogodek, na katerem je prevladovala črna barva. Mladi modni oblikovalci so znova dokazali, da je črna barva večna.

Ob zaključku modnega natečaja, kjer je bila glavna nit črna barva, so se zmagovalni Anja Dragan, Peter Movrin, Dajana Ljubičić in Špela Klara Jambrek povabljeni publiki predstavili s svojimi kreacijami. Prva je navdušila s kolekcijo, za katero je inspiracijo našla v zgodbi o Alici iz čudežne dežele, Peter Movrin je z drzno in arhitekturno čisto kolekcijo prepričal žirijo, Dajana Ljubičić je v seksi kolekciji želela pokazati nasprotja v ženski, njihovo mehkobo in trdnost, Špela Klara Jambrek, za katero je glasovalo ljudstvo, pa je s kolekcijo mini oblekic pokazala svojo trendovsko in urbano plat.  

Zmagovalce natečaja je izbrala štiričlanska žirija, ki so jo sestavljali Zoran Garevski, Almira Sadar, Irena Lušičić in Lorella Flego, glasovala je tudi javnost, ta pa za mlad modni up določila Špelo Klaro Jambrek.

Črna je zabavna in čarobna
"Črna nikakor ni žalostna barva. Vse je odvisno od tega, kako človek nosi oblačilo, tako lahko črno narediš zabavno, celo nežno," pravi Anja Dragan. Ljubezen do črne barve nam je zaupal tudi Peter Movrin, ki je črno označil za skrivnostno in čarobno barvo. "Črna je super barva. Pokaže več, kakor skriva."

Na modni reviji, ki je bila obogatena s plesnimi točkami, je svojo novo kolekcijo predstavil tudi Zoran Garevski, "kralj črne barve", kot ga je označila povezovalka večera Oriana Girotto Cavazza. Z mehkimi linijami in nabranim blagom je dokazal, da je črnina lahko še kako romantična.

Sicer pa so bili mladi modni oblikovalci razočarani, ker svojih oblek niso smeli šivati sami in spremljati celotnega procesa nastajanja kolekcije, temveč so organizatorji poskrbeli za cenovno ugodnejšo izdelavo. Nedodelane stvaritve in slabše materiale so opazili tudi obiskovalci revije, med katerimi je bilo kar nekaj modnih oblikovalcev in stilistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.