Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Črte, krogi in kvadrati

(Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Odeti v geometrijske vzorce boste zagotovo opaženi, a jih najprej prilagodite postavi.

"Letošnja pomlad in poletje prinašata na novo prebujene trende, med katere spadajo črtasta oblačila in geometrijski vzorci,” pravi modna strokovnjakinja Irena Lušičić. Po njenih besedah je treba pri tovrstnih oblačilih še posebno paziti, da jih ustrezno prilagodite svoji postavi, saj lahko nanjo zelo vplivajo. Ponujamo vam nekaj uporabnih nasvetov.

Vodoravne črte razširijo

"Horizontalne črte lahko telo optično nekoliko razširijo oziroma vam dodajo obline," pojasnjuje Lušičićeva in dodaja: "Nasproten učinek imajo vertikalne črte, saj telo na videz zožajo in zvišajo. Ženskam s širšimi boki, večjimi prsmi in trebuščkom ter nižjim ženskam se zato od nekdaj priporočajo vertikalne črte." Tistim, ki bi želele več oblin in so precej suhe, pa bodo najbolj pristajale horizontalne črte. Pomembna je tudi debelina črt, saj imajo širše in opaznejše črte močnejši učinek kot drobne in komaj opazne.

Večji vzorec poveča
Velikost geometrijskih vzorcev prav tako vpliva na dojemanje velikosti telesa. "Zelo veliki vzorci zato niso priporočljivi, če želite postavo ali del telesa optično zožati," svetuje Lušičićeva. Vzorce prilagodite tudi svoji višini, saj se bodo drobnejši na višjih ženskah porazgubili, opazni vzorci pa bodo na manj visokih preveč izstopali.

Kombinirajte previdno
"Včasih kombinacija različnih vzorcev lahko deluje zelo ustvarjalno, posebno in privlačno, a če nismo najbolj izkušeni in nimamo nikogar, ki bi nam lahko pri tem svetoval, se je najbolje držati zlatega pravila – da z nevtralnimi in enobarvnimi kosi kombiniramo le en kos vzorčastega oblačila," še svetuje Lušičićeva.

Za moške ista pravila

Vzorci so letos močno prisotni tudi na oblačilih za moške. Močnejši spol naj se pri izbiranju in kombiniranju ravna po istih pravilih, meni Lušičićeva in vsem modnim navdušencem svetuje: "Pri modi bodite sproščeni, pogumni in samozavestni. Cilj je ponosno nositi oblačila in ne dovoliti, da vas oblačila nadvladajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.