Magazin > Lepota & telo
1884 ogledov

Čudežna olja za lase

lasje, ženska Shutterstock
Ta naravna olja bodo vašim lasem dodala vlago in sijaj, negovala lasišče, zmanjšala suho koža in odpravila prhljaj.

Olja, ki naj bodo sobne temperature, uporabite kot balzame za lase – z njimi lase zmasirajte od korenin do konic. Nato si nadenite pokrivalo za tuširanje in počakajte pol ure. Lase nato umijte s šamponom brez kemikalij.

Če imate močne in neukrotljive lase, uporabite kokosovo, arganovo, avokadovo ali ekstra deviško oljčno olje. Tanjše lase bodo poživila rožmarinovo in jojobino olje ter olje iz semen granatnega jabolka.

Kokosovo olje
Kokosovo olje je eno najbolj zdravih in učinkovitih olj na svetu. Je čudovitega vonja in izjemno zdravo za lase in lasišče. Vsebuje namreč vitamin E in tudi druge hranljive snovi, ki jih vaši lasje  vsrkajo. Pri redni uporabi bodo lasje bolj močni, svetlikajoči se in že na videz bolj zdravi. S kokosovim oljem se boste znebili tudi prhljaja, suhega lasišča in infekcij, saj vsebuje tudi lavrinske in kaprinske kisline, ki delujejo antibakterijsko.

Arganovo olje
To olje je od naštetih olj najdražje, a vredno vsakega centa. Vsebuje vitamin E, omega 3 in omega 9 maščobne kisline ter antioksidante, ki zdravijo suhe lase.

Ekstra deviško oljčno olje
Olje, ki ga uporabljamo za kuhanje, je tudi odličen balzam za lase. Pravijo, da lasem povrne vlago in pospešuje rast las. Olje dobro vmasirajte v lasišče, kar bo povečalo prekrvavitev in odstranilo škodljive bakterije. Lasje bodo takoj mehkejši. Nekateri oljčno olje uporabljajo tudi namesto pene za britje.

Olje iz semen granatnega jabolka
To olje je idealno za tanke lase, saj vsebuje snovi, ki lase poživijo in jim dajejo močnejši in bolj svetlikajoč videz. Poleg tega lase to olje varuje pred kemikalijami in škodljivimi okoljskimi vplivi. Olje iz semen granatnega jabolka je gosto in precej drago, zato mu mnogi dodajajo oljčno olje.

Rožmarinovo olje
Tanki lasje so bolj občutljivi na umazanijo in strupe. Rožamrinovo olje lase dobro očisti in jih nahrani z vitaminom B, železom in kalcijem. Že tisoč let se uporablja kot sredstvo proti izpadanju las in za zdravljenje krhkih las. Znanstveno je bilo tudi dokazano, da preprečuje prezgodnje sivenje.

Avokadovo olje

Avokadovo olje vsebuje beljakovine, zdrave maščobe, aminokisline in vitamine A, D, E in B6, ki zdravijo krhke lase.

Jojobino olje
V bistvu ne gre za olje, ampak tekoč vosek. Jojoba vsebuje vitamine A, E in D in je primerna za vse tipe las. Dodajajo jo šamponom, a najbolj učinkovita je, če uporabljamo čisto jojobo. Je idealna za poškodovane lase, poleg tega pa pospešuje tudi rast las.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.