Magazin > Lepota & telo
689 ogledov

Čudežna soda bikarbona

soda bikarbona Profimedias
Da je soda bikarbona najboljša prijateljica gospodinj, je znano že dalj časa. Ste vedeli, da jo lahko uporabljate tudi namesto dezodoranta ali antihistaminskega mazila?

Ta čudežni beli prah vam lahko pomaga tudi, ko vas peče zgaga. Spijte ga s kozarcem vode in vaše težave bodo odpravljene. A to še ni vse.

Soda bikarbona v kuhinji

1. Ne morete očistiti lonca? Vanj vlijte liter vode, dodajte jedilno žlico sode bikarbone in vodo zavrite. Ostanke hrane boste z lahkoto odstranili.

2. Ne želite svoj dragoceni čas zapravljati z lupljenjem korenja? Vrzite ga v liter vrele vode, ki ste mu pred tem dodali pol čajne žlice sode bikarbone. Korenje pustiti nekaj trenutkov v loncu, nato pa ga splaknite z mrzlo vodo in z njega potegnite olupek.

3. Se meso noče skuhati? V lonec ali ponev dodajte za noževo konico sode bikarbone, kar bo skrajšalo čas kuhanja, meso pa se bo med jedjo stopilo v vaših ustih.

Soda bikarbona v gospodinjstvu

1. Kako z malo truda odstraniti vodni kamen? Iz sode bikarbone in nekaj kapljic vode naredite pasto. Dajte jo na gobico in zdrgnite umivalnik. Svetil se bo kot nov, in to čisto brez kemikalij!

2. Vam smrdijo čevlji? Zjutraj vanje potresite sodo bikarbono, ki bo smrad nevtralizirala. Ker to zahteva svoj čas, lahko sodo bikarbono iz čevljev stresete šele zvečer.

3. Se na vašem vetrobranskem steklu kopičijo mrtve žuželke? Na mokro krpo potresite nekaj sode bikarbone in pomijte okno. Nato ga sperite z vodo in pogled se vam bo zjasnil.

Soda bikarbona in higiena

1. Ne marate dezodorantov? Niste edini. S pomočjo vlažnega robčka na pazduhe nanesite zrna sode bikarbone. Preden se oblečete, počakajte nekaj trenutkov, da se soda bikarbona stopi. Tisti, ki namesto dezodorantov uporabljajo sodo, pravijo, da imajo ves dan občutek svežine in da tudi po fizičnem naporu ne zaudarjajo po znoju, poleg tega pa na oblačilih ni nadležnih madežev, ki jih za sabo puščajo dezodoranti.

2. Imate občutljivo kožo? Mnogi ljudje imajo tako občutljivo kožo, da jim navadna mila in geli za prhanje ne ustrezajo. Svetujemo jim, da, vsaj pri umivanju obraza, uporabijo sodo bikarbono. V Skledo z vodo dodajte štiri čajne žlice sode bikarbone in počakajte, da se stopi. Po umivanju boste opazili, da je vaša koža izredno mehka.

3. Imate zobne obloge? Na zobno ščetko potresite nekaj sode bikarbone. Odstranila bo zobne obloge in vaši zobje bodo bolj beli. A to še ni vse. Ščiti tudi pred kariesom in nevtralizira kislino v ustnih.

4. Ti nadležni komarji! Proti srbečici pomaga tudi pasta iz sode bikarbone in vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.