Magazin > Lepota & telo
93 ogledov

Čudežna tabletka zavira lakoto

Idealne mere z novo tabletko ne bodo več samo sanje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Dietna tabletka se v želodcu napihne, zato daje občutek sitosti.

Napihljiva tabletka
Ekipa italijanskih znanstvenikov je na bostonskem kongresu združenja ameriških endokrinologov predstavila tableto, ki se v želodcu napihne in daje občutek sitosti. Tabletko so poimenovali Attiva. Narejena je iz hidrogela, trenutno sicer še ni v prodaji, znanstveniki pa upajo, da bi v prodajo lahko prišla do leta 2011.

Močna absorpcija
Hidrogel lahko absorbira stokratno lastno težo. Že leta so ga razvijali v upanju, da bi imel podobne učinke kot kirurško zmanjšanje želodca. Tako ljudem, ki bi si želeli vitkejšo postavo, ne bi bilo treba pod nož. Tabletka je idealna rešitev tudi za diabetike, ki imajo običajno nekoliko povišano telesno težo.

Deluje sedem do osem ur
Majhna tabletka se, ko jo pacient pogoltne, v želodcu spremeni v želatinasto kroglo. Želatino telo brez težav izloči. Treba jo je zaužiti vsaj pol ure pred vsakim obrokom. Skozi prebavni sistem se izloči po petih do šestih urah. Seveda pa so strokovnjaki opozorili, da čudežna tabletka ne bi mogla v celoti nadomestiti zdravega načina prehranjevanja in gibanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.