Magazin > Lepota & telo
203 ogledov

Čudežni trik: Z medom nad celulit

ženska, zadnjica, Profimedias
Te metode so se posluževale že ženske v starem Tibetu in velja za eno najbolj učinkovitih v boju proti celulitu. Med namreč pospešuje pretok krvi in delovanje metabolizma.

Med prste vzemite malo medu in ga vtrite na problematičen predel, kjer imate celulit. Kožo masirajte v smeri urnega kazalca in pazite, da prstov ne umikate od površine. Če čutite, da vas začne srbeti, je to povsem normalno. Po masaži ostanek medu odstranite z mokro brisačo ali izperite s toplo vodo. Po tem ne nanašajte nikakršnih krem, piše portal Mega Ladys.

Namesto masaže lahko med najprej namažete na problematičen problem in kožo 15 minut ščipate ali zbadate z ostrim predmetom, da pospešite cirkulacijo. Vsakemu predelu telesa posvetite 15 minut. Masaža naj ne bo daljša od ene ure, ponavljati pa jo morate vsak dan. Masaža je najbolj učinkovita, če jo prakticirate zjutraj, tako ko se zbudite.

Masirate se lahko zgolj z medom, lahko pa poskusite katerega od spodnjih receptov:

  • Dve čajni žlički medu zmešajte s petimi kapljicami limoninega olja in dvema kaplicama sivkinega olja.
  • Dve čajni žlički medu zmešajte s tremi kapljicami limoninega olja in olja borovnice, dodate lahko tudi pomarančno olje.
  • Dve čajni žličici medu zmešajte s petimi kapljicami pomarančnega in limoninega olja.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.