Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Cvetlice kot dopolnilo

Cvetne esence nimajo stranskih učinkov in so primerne za vse, ki želijo izboljša Žurnal24 main
Z Bachovimi cvetnimi esencami boste dosegli ravnovesje in harmonijo.

"Pri uporabi cvetnih esenc je treba vedno izhajati iz človekove osebnosti in ne iz znakov njegove bolezni. Pri sezonskih alergijah se tako najprej poskuša opredeliti človekov značaj," je o terapiji s cvetnimi esencami dejala Adela Trunkl s Centra cvetnih esenc.

Energetsko zaščitijo
Ljudje, ki trpijo za sezonskimi alergijami, imajo pogosto občutljivejšo notranjo naravo, zato so lahko cvetne esence v prvi vrsti dopolnilo drugim terapijam. "Na splošno bi lahko alergijo opredelili kot splošno preobčutljivost na zunanje agente, določena mešanica pa alergijsko občutljivost zmanjšuje tako, da energetsko zaščiti pred alergeni v okolju," je pojasnila Trunklova.

Vsaj 16 kapljic na dan
Občutljivost na okolje in negativne okoljske dejavnike ter posledično nagnjenje k alergijam zmanjšuje recimo cvetna esenca yarrow, ljudem, ki so svetle polti, občutljivi na svetlobo in težko prenašajo vročino, pa lahko zelo pomaga cvetna esenca saint john's wort. "S stranko se pogovorim, ustrezne cvetne esence pa nato običajno jemlje oralno najmanj štirikrat štiri kapljice na dan, odvisno od tega, kako globoko je problem zakoreninjen," je povedala sogovornica. Uvodni pogovor stane 18 evrov, steklenička izbranih esenc pa osem.

Za kakovost življenja

  • Floriterapija. To je uporaba cvetnih esenc za izboljšanje posameznikovega življenja v smislu odpravljanja negativnih čustvenih in vedenjskih vzorcev. Temelji na vibracijskih frekvencah cvetov, ki vplivajo na človekov energetski sistem in ga dolgoročno uravnovesijo.
  • Bachov sistem. Sodobno metodo uporabe cvetnih esenc je utemeljil angleški zdravnik Edward Bach. Oblikoval je sistem 38 cvetnih esenc, ki v kombinaciji človeku pomagajo pri spoprijemanju s številnimi čustvenimi ali duševnimi težavami. Bachov sistem temelji na skrbno premišljeni filozofiji s poudarkom na obravnavi človeka in ne znakov njegove bolezni. 
  • Učinek. Delovanje cvetnih esenc je težko znanstveno dokazati; podatki o učinkih se zbirajo z izkušnjami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.