Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Da bo ličenje obstojno celo noč

make up ličenje lepota Shutterstock
Čas zabav je tu, s tem pa tudi čas prazničnega ličenja. Zbrali smo nekaj trikov, s katerim bo to lepše in obstojnejše.

"Pred nanosom ličil uporabite poseben gel in vlažilni tonik v razpršilu, ki kožo pomirja. Takoj naj sledi krema, ki vsebuje hialuronsko kislino. Samo na vlažni, neizsušeni koži je lahko ličenje dolgo obstojno," poudarja Mira Pec, zastopnica za Dermalogico iz salona Dermale. "Če boste izpostavljeni soncu, se tudi obvezno zaščitite z visokim faktorjem," dodaja.

Naličite tudi po vratu

Pečeva za nego svetuje preparate brez dišav, ki sprožajo občutljivost in srbečico; "veliko bolje je izbrati preparate, ki vsebujejo aloe vero, koencim Q10 in minerale". Priporoča, da se naličite tudi po vratu, da ni videti prehoda, in nežno poudarite ličnice.

Obvezen hidratantni sprej

"Pozimi se izogibajte temnim barvam in debelim črtam, saj to kožo draži. Preparat, ki v vaši torbici ne sme manjkati, je hidratantni sprej, ki ličenje osveži in si ga lahko nanesete večkrat na dan, dva- ali trikrat na teden pa si napravite lahek rižev piling," svetuje strokovnjakinja.

Čiščenje naj bo zaporedno

"Za odstranjevanje ličil uporabite mleko oziroma olje, ki odstrani vse sloje, ki smo jih nanesli," pravi Pečeva. "Uporabljajte pa tudi tonike, nežne gele, olja in kremo."

Za zelo suho kožo uporabite čistilno mleko, za mešano pa je boljša izbira gel. "Največja napaka je, da ženske katerega od korakov preskočijo. Priporočljivo je mleko eno minuto vtirati v kožo in na koncu sprati z mlačno vodo, v hladnih dneh pa si vsak drugi dan nanesti masko, ki bo vašo kožo dodatno varovala pred mrazom," zaključuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.