Magazin > Lepota & telo
87 ogledov

Dejavni dan po posegu

Krčne žile prizadenejo do 30 odstotkov prebivalstva, večinoma ženske. Vzroki so Žurnal24 main
Znotrajžilni posegi omogočajo takojšnjo dejavnost. Za lepotne posege laser in sklerozacija.

"V kratkem bodo objavljeni rezultati študije centra Venex z Dunaja, ki potrjujejo izjemno učinkovitost radiofrekvenčne zapore obolelih ven tri leta po posegu," je učinkovitost ene od novejših metod zdravljenja krčnih žil potrdil profesor Miloš D. Pavlović iz Dermatološkega centra Parmova. Kot je dejal, radiofrekvenčna zapora obolele vene doseže bolj kot druge metode.

96 odstotkov obolelih ven doseže radio-frekvenčna zapora, kar je več kot drugi načini zdravljenja.

Kirurgija ni več potrebna
"Danes skorajda ni več potrebe po klasičnem kirurškem posegu, saj so poleg omenjenega na voljo drugi varni in učinkoviti znotrajžilni posegi, ki omogočajo opravljanje vsakodnevnih dejavnosti že dan po posegu," je nadaljeval.

Drobne žilice z laserjem
Odstranjevanje drobnih žil je lahko uspešno denimo z laserskim zdravljenjem, ki pa zahteva izogibanje soncu vsaj nekaj tednov po posegu. "Za uspešno odstranjevanje žilic je sicer potrebnih več posegov, žilice pa skoraj nikoli ne izginejo takoj po posegu, ampak tedne, celo mesece po njem," je opozoril
dermatovenerolog.

Tudi če so vidne le drobne žilice, je priporočljivo opraviti ultrazvočni pregled, s katerim preverimo motnje v globljih venah.
Miloš D. Pavlović, dermatovenerolog

Mikrosklerozacija
Druga učinkovita metoda odstranjevanja žilic je po njegovih besedah mikrosklerozacija. Poseg stane od 50 do 120 evrov, odvisno od zdravljene površine, k čemur je treba prišteti strošek za kompresijske nogavice. Te je treba nositi najmanj dva tedna po posegu. Posegi z laserjem so dražji in stanejo od 150 do 300 evrov, če pa gre za večje površine, še več, vendar po tem posegu ni nujno nositi nogavic. "Omejitev za odstranjevanje krčnih žil glede na letni čas sicer ni, toda ker vsak poseg – razen nekaterih lepotnih – zahteva nošenje kompresijskih nogavic, se mu nekateri pacienti poleti raje izognejo," je dodal Pavlović.

Preventiva z ustrezno prehrano
K zdravim žilam pripomore tudi ustrezna prehrana. Na jedilniku naj se čim večkrat znajdejo sok surove špinače ali surovega peteršilja (oboje se
odlično meša s korenčkovim sokom), rdeče pese, repe ali vodne kreše ter surov česen. Izogibajte pa se pasteriziranemu mleku, prečiščenemu škrobu, zlasti beli moki, prečiščenemu sladkorju, kuhanim jajcem, razkuhanemu mesu in hidrogeniranim maščobam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.