Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Dekorativi, umetni, dolgi

Za vse, ki prisegate na klasiko ... Žurnal24 main
Pri umetnih nohtih sta za dobro kakovost nohtov nujna pravilna nanos in odstranitev. Poglejte, kaj je pri umetnih nohtih še pomembno in kaj narekujejo trendi.

Urejeni nohti in lepo negovane roke so odraz urejenosti. Če imate tanke nohte, se vam lomijo ali pa jih celo grizete, ste primerna kandidatka za podaljševanje nohtov ali njihovo utrjevanje z gelom. Nohti se z nanosom gela po besedah strokovnjakinje Tatjane Macure ne poškodujejo.

Akril, gel in šablona
Mednarodna izobraževalka nohtnih stilistov Liljana Podgajski nam zaupa, da je tehnik in postopkov izdelave umetnih nohtov kar nekaj; od tiste z akrilnim prahom, UV-geli in tako imenovane fiber glass tehnike, pri kateri se nohti podaljšujejo s šablono, do podaljševanja z umetno (plastično) konico, bodisi s prozorno bodisi z mat ali oblikovano belo konico, ki že ima francosko manikiro. Različni nohtni stilisti v skladu z lastnimi preferencami, znanjem in izkušnjami po večini uporabljajo eno ali več navedenih tehnik. Te se med seboj razlikujejo tako po težavnosti in trajanju izdelave, kakor po obstojnosti, doda.

Obstojnost do 6 tednov
Za stranko je pomembno, da so njeni nohti videti čim naravnejši ter da so lepi in čim dlje vzdržljivi. Optimalni čas obstojnosti umetnih nohtov variira od stranke do stranke; med drugim je odvisen od tega, kakšno delo stranka opravlja, do oblike naravnih nohtov in njenega zdravstvenega stanja. Nohti so obstojni od tri do šest tednov, nato pa jih je treba obnoviti ali strokovno odstraniti. Tatjana Macura poudari, da je odstranjevanje umetnih nohtov pomemben postopek in jih ne smemo odstranjevati sami, saj lahko poškodujemo povrhnjico.

Modne smernice
Trendi se glede dolžine, oblike konice, poslikave in tipa francoske manikire razlikujejo. Nohtna industrija s številnimi dodatki v obliki nalepk, barvnih lakov, UV-gelov in akrilov za ročno poslikavo ter bleščicami in kristalčki omogoča izdelavo eno- in večdimenzionalne stvaritve. V zadnjem času so v modi zlasti stekleni nohti, pri katerih je dekoracija zalita v maso, zaradi katere so nohti res videti, kot bi bili stekleni. Za naša dekleta, ki vedno znova narekujejo nove trende, pa so vsekakor zanimivi nohti, okrašeni z nalepkami imen znanih svetovnih modnih oblikovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.