Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Del telesa, ki se najhitreje stara

ženska, telo Žurnal24 main
Obraz, vrat ali predel nad koleni? Kateri del ženskega telesa najhitreje izda vašo starost?

Čeprav vas je verjetno večina odgovorila vrat, strokovnjaki iz losangeleške univerze U.C.L.A. trdijo drugače. Glede na rezultate raziskav, ki so jih opravili, žensko starost najhitreje izdajo prsi.

Raziskovalci so ugotovitve dosegli s pomočjo odkritja biološke ure, vgrajene v človeški genom, ki naj bi pojasnila staranje telesa, pišejo v reviji Genome Biology. Biološka ura je pokazala, da niso vsi deli telesa biološko enako stari, Steve Horvath, profesor genetike in biostatistike, pa pravi, da je cilj raziskave čim prej ugotoviti, kako upočasniti proces staranja.

Med deli telesa, ki po biološki starosti izstopajo od drugih, so ženske prsi: "Zdravo tkivo prsi je povprečno tri leta starejše od tkiv preostalega dela telesa. Če ima ženska raka na prsih, pa je zdravo tkivo okoli tumorja12 let starejše od drugih tkiv v telesu," razlaga Horvath in dodaja, da je raziskava pokazala, da so rakava tkiva v telesu v povprečju za kar 36 let starejša od zdravih tkiv.

Ne pozabite na nego

Še en razlog več, da na nego prsi ne pozabite. Tako kot obraz in vrat tudi prsi negujte z vlažilnimi izdelki, če se le da, izberite naravno kozmetiko. Pri modrčkih bodite pozorni na to, da nosite tiste, ki so vam zares prav, če je čas, da vašega starega zamenjate za novega, pa preberite članek tukaj. Pri nakupu novega bodite pozorni na to, da vam bosta tako obseg kot košarica prav. Vzemite si čas, preizkusite več različnih modelov, med pomerjanjem modrčka ne pozabite nastaviti naramnic, s pomerjenim modrčkom se priklonite in poskočite. Če bodo prsi ostale na mestu, če modrček pri tem ne bo poplesaval okoli vas in če vas ne bo vezal, ste izbrali pravega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.