Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Depilacija z laserjem

Laser deluje le na dlake, ki so v fazi rasti. Žurnal24 main
Laserska depilacija postaja zaradi trajnosti in kakovostnih rezultatov vse popularnejša. Tehnologija je zelo napredovala, zato se nam ni treba ničesar bati.

Laser deluje tako, da segreje barvilo melanin v dlačici in jo s tem uniči, da ne zraste več. Poseg je mogoč na vseh delih telesa razen okrog oči ali na območju sluznic oziroma intimnih predelov. Deluje le na dlake, ki so v fazi rasti, ker pa vse dlake niso v fazi rasti istočasno, je postopek treba večkrat ponoviti; večinoma od pet- do desetkrat, v razmiku nekaj tednov.

Cena postopka
Pri nas postopek izvajajo v veliko kozmetičnih salonih, cene depilacije pa se gibljejo okrog 60 evrov za zgornjo ustnico, 110 evrov za pazduhi in 330 evrov za depilacijo celotnih nog. Navedene cene so cene enega obiska, kar pomeni, da je popolna odstranitev dlak razmeroma draga. Seveda pa smo po laserski depilaciji z dlačicami za vedno opravili.

Pred posegom
Nekaj tednov se ni dovoljeno sončiti, bistvenega pomena je tudi, da dlak pred posegom vsaj en mesec ne pulimo ali belimo, tako da mešički ostanejo v koži in jih laser lahko zazna. Na dan obiska v kozmetičnem salonu na predelu kože, ki bo izpostavljen laserski depilaciji, ne smemo uporabljati nobenih kozmetičnih izdelkov. Poseg se opravlja brez anestezije in je razmeroma neboleč, seveda pa je to odvisno od posameznikovega praga bolečine. Občutek je primerljiv z rahlim zbadanjem.

Po posegu
Koža je lahko pordela in občutljiva, zato je ne smemo izpostavljati stresu; priporočljivo je, da za umivanje uporabimo mlačno vodo in blaga mila, da kože ne drgnemo ter je ne izpostavljamo sončnim žarkom.

Poseg do pred kratkim ni bil mogoč pri ljudeh s svetlimi ali rdečimi dlačicami, z uvedbo novejših tehnologij pa je tudi to mogoče, čeprav je laser še vedno najučinkovitejši pri ljudeh s svetlo kožo in temnimi dlačicami. Poseg je mogoč na vseh delih telesa razen okrog oči ali na območju sluznic (intimni predeli). Primerna je tudi za moške, ki se zanjo odločajo vse pogosteje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.