Magazin > Lepota & telo
169 ogledov

Deset uporabnih trikov z vazelinom

vazelin Profimedias
Vazelin je nekaj, kar ima vsaka ženska. Največkrat ga uporabljamo za zaščito ustnic, včasih kože. Preberite si, za kaj vse ga lahko še uporabite.

Zaščita kože pred barvo za lase

Ko si barvate lase, ta včasih ostane na delčkih obraza (čelo, predel okoli ušes) in na vratu. S pomočjo vazelina se lahko temu izognete. Zaradi mastnega vazelina, boste barvo brez težav odstranili.

Odstranite lepilo

Vazelin je uporaben tudi pri umetnih trepalnicah. Z njegovo pomočjo lažje odstranite lepilo, ki je na njih. Poleg tega pa lahko svoje naravne trepalnice nahranite z njegovo pomočjo. Če ji zvečer namažete z vazelinom, bo ta pripomogel k rasti in zdravju vaših trepalnic.

Ohranite vonj parfuma dlje časa

Če želite, da bi se parfum dlje časa zaznal, delček kože, kamor ga boste nanesli, namažite z vazelinom.

Uredite svoje obrvi

Ščetko stare maskare očistite in jo pomočite v vazelin. S to počešite svoje obrvi in tako boste imeli urejene cel dan.

Senčenje oči bolj učinkovito

Ko oči namažete, palčko za ušesa namočite v vazelin in pojdite čez črtalo za oči, ki ste ga nanesli. Tako bo mejkap ostal obstojen cel dan ali celo noč.

Naj torba zasije

s pomočjo vazelina lahko dlje ohranite svojo usnjeno torbo. Nanesite vazelin in ga počasi s krpo vtrite v usnje.

Nanesite ga na zobe pred nastopom

Če se med govorom bojite, da imate rdečo šminko tudi na zobeh, se rešitev skriva v vazelinu. Nanesite ga na zobe in šminka se ne bo uspela »prijeti« na vaše zobe. Brez skrbi na predstavitev naloge ali na javni govor.

Natekli prsti in prstani

V vročih dneh nam okončine vedno zatečejo, zato imamo marsikdaj težave, ko želimo sneti prstane. Roke namažite z vazelinom in brez težav se boste rešili vsega nakita, ki vam dela težave.

Kot ličilo

Vazelin nanesite na ličnice in jih tako poudarite. Letos je od rdečih in roza rdečil vedno bolj priljubljen videz sijočih ličnic. Ne zapravljajte denarja za različne izdelke, vazelin bo prav tako učinkovit. In predvsem bolj obstojen.

Preprečite žulje

Preden se odpravite teči ali na kakšen drug trening, kožo, kjer se vam največkrat pojavljajo žulji, namažite z vazelinom. Tako boste učinkovito preprečili nastanek le-teh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.