Magazin > Lepota & telo
4977 ogledov

Devet dejstev, ki jih o moškem organu niste vedeli

Spolnost Profimedias
Nekaterih od teh dejstev o moškem spolnem udu gotovo ne poznate.

Dva penisa

Ste že slišali za difalijo, prirojeno napako, ko se moški rodijo z dvema, popolnoma in enako delujočima penisoma? Na svetu naj bi bilo nekaj sto takšnih moških.

Lahko se zmanjša

Kadilci so na slabšem, pravijo strokovnjaki. Raziskave naj bi namreč pokazale, da lahko kajenje zmanjša penis tudi za en centimeter. Erekcija je namreč odvisna od prekrvavitve, in ker kajenje maši žile, se tudi erekcija zmanjša.

Večji ali enak?

Večina, 79 odstotkov moških ima penis, ki se med erekcijo poveča, penis pri 21 odstotkih moških pa je velik že v normalnem stanju in se zato med erekcijo ne bistveno spremeni. Postane le trši.

Za zdravljenje opeklin

Pri presaditvi kože pri zdravljenju opeklin zdravniki uporabljajo tudi prepucij (kožico, ki ščiti glavo penisa). Iz enega koščka prepucija lahko nastane tudi do 23.000 metrov kože.

Erekcija

Erekcijo lahko doživijo fetusi, pa tudi mrliči. Do učinka erekcije pri slednjih pride zaradi krčenja mišic, kar lahko pripelje tudi do izliva.

Strah pred izginotjem

Nekateri moški trpijo za iracionalnim strahom, imenovanim koro. Ti moški verjamejo, da se njihov penis manjša in izginja.

Podobnost

Ljudje in konji so edini sesalci, ki v penisu nimajo kosti.

Odcepi se od telesa

Argonaut je vrsta hobotnice s precej edinstvenim penisom, ki se lahko ocepi od telesa in se razmnožuje samostojno.

Penisi na ogled

Tisti, ki bi si radi ogledali celotno zbirko najrazličnejših penisov, lahko obiščejo islandski muzej penisov, kjer je razstavljenih na stotine živalskih primerkov, pred tremi leti pa so vanj prinesli tudi človeškega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.