Magazin > Lepota & telo
6231 ogledov

Dieta: Na te trike prisega nutricionistka, ki ji zaupajo največje zvezde

kimberly snyder Instagram
Pomagala je tudi nekdanjemu sanjskemu paru Channingu in Jenni Tatum in igralkama Drew Barrymore in Rooney Mara. Kimberly Snyder v Hollywoodu velja za gurujko zdrave prehrane.

Kimberly je bila prva, ki je svetu razložila, kako narediti tako imenovani "Glowing Green Smoothie", in je ena prvih, ki je javno promovirala prednosti veganske prehrane.

To so njeni napotki, za "lažje" in bolj zdravo življenje:

1. Drži se jutranjega rituala
"Jutro nam ne predstavlja le priložnosti za nov začetek ... Zjutraj imamo še vedno nadzor nad tem, kako bo potekal naš dan. Vse se začne že z vstajanjem – že takrat se namreč odločimo, kakšna bo energija dneva in kakšni bodo naši nameni. Jutranji ritual vas lahko tudi obvaruje pred nekontroliranim nažiranjem čez dan." Kaj je lahko vaš ritual? Rituali so lahko nekaj povsem preprostega – jutranja skodelica čaja, 10-minutna meditacija, smoothie, tek ...

2. Uživaj probiotike in prehranska dopolnila
"Pravi probiotiki so prava energijska bomba. Izboljšujejo prebavo in podpirajo imunski sistem."

3. Prehranjuj se čim bolj vegansko
"Rastlinska prehrana je polna hranilnih snovi, ki pomagajo telesu ostati v ravnotežju. Pospešujejo prebavo, saj le rastlinska živila vsebujejo vlaknine. Živila živalskega izvora zakisajo telo in lahko povzročijo zaprtje. Poleg tega vsebujejo toksine, zaradi katerih telo ne deluje optimalno. Toksini povzročajo vnetja in upočasnijo hujšanje. Prepričana sem, da idealna prehrana vsebuje le živila rastlinskega izvora, ki naj bodo čim manj predelana."

4. Pij vročo vodo z limoninim sokom
"Limonin sok pomaga pri prebavi, saj podpira izločanje žolča iz jeter in hkrati krepi jetrne encime. Poleg tega pa blagodejno vpliva na debelo črevo. V bistvu deluje kot "čistilo", ki iz telesa odstranjuje bakterije in strupe."

5. Na dan spij en "Glowing Green Smoothie"
“Po vroči vodi z limoninim sokom spij Glowing Green Smoothie. Napolnil vas bo z energijo, saj je bogat vir vitaminov, encimov, mineralov in železa ter aminokilsin in vlaknin. “

Recept za smoothie:
V mešalniku zmešajte dve skodelici špinače, 1-2 skodelici solate (romana) in polovico skodelice vode. Nato mešanici dodajte polovico stebla zelene, ¼ jabolka, ¼ hruške in nekaj vejic peteršilja ali koriandra. Čisto na koncu vmešajte še ¼ banane in ½ žličke limoninega soka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.