Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Dieta: Okrepite trebušne mišice

Pri vajah si lahko pomagate z žogo. Žurnal24 main
Začetek novega delovnega tedna je idealen čas, da si pri dieti postavite nov cilj. Si želite ravnejši trebuh? Začnite z vajami za trebušne mišice in jih okrepite.

Klasični trebušnjaki okrepijo zgornje trebušne mišice, nikar pa ne pozabite niti na spodnje in stranske trebušne mišice. Najlažje jih okrepite z vajo, pri kateri se uležete na tla, se z rokami oprimete stabilnega kosa pohištva (postelje, stola, mize), noge dvignete v zrak, in sicer toliko, da je kot med trupom in nogami 90 stopinj, in jih počasi spuščate skoraj do tal. Stranske trebušne mišice pa boste okrepili tako, da boste pri enaki vaji noge izmenično spuščali na levo in desno stran. Da bi se rezultati kmalu pokazali, bodite potrpežljivi in vztrajni.

Zajtrk: korenček z jabolkom (delo: 10 minut)

Potrebujete:
– žlico na lističe narezanih mandljev,
– 1 korenček,
– 1 majhno jabolko,
– pol žličke limoninega soka,
– žlico rozin,
– 2 žlici jogurta iz posnetega mleka.

Mandlje rahlo popražite v ponvi, brez dodane maščobe. Olupite jabolko, ostrgajte korenček, ju naribajte in pokapljajte z limoninim sokom. Primešajte rozine, opražene mandlje in jogurt. Zajtrk lahko pripravite vnaprej in ga vzamete s seboj v službo, saj je primeren tudi za malico.

Kosilo: Palačinke z zelenjavnim nadevom (delo: 35 minut, počivanje: 30 minut)

Potrebujete:
– 50 g polnovredne moke,
– 125 ml lahkega mleka,
– jajce,
– sol in poper,
– pol rumene paprike,
– pol pora,
– korenček,
– 50 ml čiste zelenjavne juhe,
– 75 g puste skute,
– svež ali suh majaron,
– žlička repičnega olja.

1. Moko, mleko in jajce gladko umešajte, posolite in pustite počivati 30 minut.
2. Očiščeno papriko, korenček in por narežite na kockice in zdušite v zelenjavni juhi. Pri tem pazite, da zelenjava ne bo premehka. Zdušeno zelenjavo zmešajte s skuto in začinite z majaronom, soljo in poprom.
3. Iz testa na vročem olju specite dve tanki palačinki, ju namažite z zelenjavnim nadevom in zvijte.

Večerja: sadna solata s kolerabico (delo: 15 minut)

Potrebujete:
– pol majhne kolerabice,
– pol hruške,
– 50 g grozdnih jagod brez pešk,
– limono,
– pomarančo,
– žličko repičnega olja,
– sol in poper.

1. Kolerabico olupite in jo na drobno naribajte. Očiščeno hruško narežite na majhne kocke, grozdne jagode pa razpolovite. Tako pripravljeno sadje zmešajte.
2. Limono in pomarančo ožemite in skupaj z žličko repičnega olja zlijte na solato. Posolite in popoprajte. Solata bo okusnejša, če jo boste malo pustili, da se prepoji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.