Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Dieta: Sadna krema za sladico ali malico

Sadno kremo si pripravite iz vam ljubega sadja, dodajte kosmiče in privlačno ser Žurnal24 main
Minil je prvi teden diete. Se že počutite kaj bolje? Če ste se cel teden pridno držali napotkov in redno telovadili, se danes posladkajte s sladico ali popoldansko malico.

Minil je prvi teden diete. Ste že kaj lažji? Če ste cel teden redno telovadili, naj tehtnica ne bo vaše merilo za uspešnost diete, saj je mišična masa težja od maščobnih blazinic. Zato se raje poglejte v ogledalo. Morebitni rezultati vas bodo še bolj spodbudili za nadaljevanje diete. Skrbeti lahko začnete tudi za napeto kožo. Naredite si oblogo s kozmetičnim sredstvom iz alg in jo nanesite na problematične dele telesa. Pred nanosom oblog z rahlim ščipanjem spodbudite prekrvitev problematičnih delov.

Zajtrk: Kruh s suho govedino (delo: pet minut)

Potrebujete:
– rezino polnovrednega kruha z nizkim GI,
– 1 žlico svežega sira,
– 30 g suhe govedine,
– 1 kivi,
– 250 ml sadnega soka.

Kruh namažite s svežim sirom, obložite s suho govedino in olupljenim ter na debelo narezanim kivijem. Poleg spijte sadni sok.

Kosilo: Hitro pripravljena juhica (delo: 30 minut)

Za en obrok potrebujete:
– majhen korenček,
– mlado čebulo,
– majhno bučko,
– paradižnik,
– žličko olivnega olja,
– 400 ml čiste zelenjavne juhe,
– majhen šopek peteršilja,
– sol in poper.

1. Korenček olupite, čebulo in bučko očistite. Paradižnik križem zarežite, potopite v krop in olupite.
2. Paradižnik razrežite na četrtine, drugo zelenjavo na kocke in popražite na vročem olju. Nato zalijte z vodo in kuhajte približno deset minut.
3. Opran peteršilj nasekljajte in potresite po juhi. Solite in poprajte po okusu.

Juho lahko pripravite tudi z drugo zelenjavo, kot so stebelna zelena, stročji fižol, beluši in por.

Malica: Sadna krema (delo: pet minut)
Potrebujete:
– kivi,
– jabolko,
– cimet.

Kivi in jabolko olupite. Kivi stlačite v pire, jabolko naribajte. Kivi in jabolko zmešajte in začinite s cimetom. Po želji dodajte kosmiče, oreščke, koščke sadja in privlačno servirajte.

Sadno kremo lahko pripravite tudi iz drugega sadja, le bananam se raje izognite.

Večerja: Beluši z medenim prelivom
(delo: 30 minut)

Potrebujete:
– 500 g belušev (belih ali zelenih),
– sol in poper,
– sladkor,
– 50 g prekajene svinjske ribice,
– vejico bazilike,
– četrtino žličke medu,
– žlico jabolčnega kisa,
– žličko orehovega ali olivnega olja,
– četrtino žličke blage gorčice.

1. Beluše olupite, jim odrežite spodnji konec in jih približno 20 minut kuhajte v slani vodi z dodanim ščepcem sladkorja. Svinjsko ribico narežite na zelo ozke rezine. Oprano baziliko dobro sesekljajte.
2. Gladko umešajte med, kis, olje in žličko kropa, v katerem se kuhajo beluši; solite, poprajte in primešajte gorčico ter baziliko.
3. S prelivom prelijte odcejene beluše in jih potresite z mesom. Jed je za uživanje primerna tako topla kot hladna.

Če jed pripravljate z zelenimi beluši, jim olupite le spodnje konice in kuhajte od deset do petnajst minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.