Magazin > Lepota & telo
164 ogledov

Dieta: Ste za sadni dan?

Skrb za prehrano je pomembna, a nikar ne smete pozabiti na otročička. Žurnal24 main
Danes naj bo vaš dan sadno obarvan. Vitamini za zajtrk, malico, kosilo in večerjo, torej sladkanje skozi ves dan. Ste tudi vi za?

Obožujete sadje? Potem je današnji jedilnik za vas prava izbira. Ker so obroki lahki, si za malico poleg sadja lahko privoščite tudi lahek jogurt s kosmiči. Če vas zagrabi volčja lakota po drugih, manj zdravih sadnih dobrotah, pa spijte kozarec vode, ki ste ji primešali sveže stisnjen sadni sok. Nikar ne pozabite na telesno dejavnost in seveda trebušnjake.

Zajtrk: bliskovit zajtrk

Potrebujete:
– 200 g jogurta iz posnetega mleka,
– 100 g hruškovega soka,
– 100 g svetlega grozdnega soka,
– cimet.

Jogurt in oba sokova umešajte in po okusu začinite s cimetom.

Kosilo: hruškov narastek (delo: 20 min, peka: 30 min)

Potrebujete:
– žlico rozin,
– 4 žlice pomarančnega soka,
– 2 tanki rezini polnovrednega kruha z nizkim GI-jem,
– 1 jajce,
– 1 žličko jedilnega škroba,
– 150 g puste skute,
– žlico vaniljevega sladkorja,
– cimet,
– veliko hruško,
– 1 žlico nalistanih mandljev.

1. Rozine namočite v malo pomarančnega soka, kruhu odrežite skorjo in sredico pokapajte s preostalim sokom. Pečico segrejte na 200 stopinj.
2. Ubijte jajce in ločite beljak od rumenjaka. Rumenjak umešajte s škrobom in primešajte skuto, beljak in vaniljev sladkor pa stepite v čvrst sneg. Rozine vzemite iz soka in jih skupaj s snegom in malo cimeta primešajte skutni masi.
3. Olupite hruško, jo razkoščičite, narežite na krhlje in pokapajte s pomarančnim sokom.
4. Rezino kruha položite v nepregorno posodico, dodajte polovico skutne kreme, in hruškove krhlje ter pokrijte z drugo rezino kruha in skutno kremo. Potresite z mandlji in pecite 30 min.

Večerja: Sadna krema (delo: 5 min)

Potrebujete:
- kivi,
- jabolko,
- cimet.

Kivi in jabolko olupite in nato kivi stlačite v pire, jabolko pa drobno naribajte. Zmečkano sadje zmešajte in začinite s cimetom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.