Magazin > Lepota & telo
84 ogledov

Dieta z lubenico in melono

Poletna osvežitev. Žurnal24 main
Sezona lubenic in melon je tu, s tem pa tudi čas, ko lahko svoje telo hitro prečistite z dvodnevno prečiščevalno dieto.
Prečistite se z lubenico
Lubenica vsebuje okoli 95 odstotkov vode, zato je odlična izbira za poletno razstrupljanje telesa. Ker telo zaradi prebave z vodo oskrbuje postopoma, je lahko prava izbira za osvežitev v vročih dneh. Ledvice spodbudi k izločanju strupov iz telesa in preprečuje nastanek infekcij. Poleg tega vsebuje aktivne snovi, ki pripomorejo k izgubi kilogramov. Njena energetska vrednost se giblje okoli 30 kalorij na 100 gramov.

Ne pozabite na malico
Zjutraj na tešče spijte kozarec mineralne vode z limoninim sokom, na pijačo pa ne pozabite tekom celega dne. Dovoljeni so zeliščni in pravi čaji, mineralna voda in sveže stisnjen pomarančni sok in limonada. Tudi dopoldanska in popoldanska malica sta obvezni. Privoščite si mešano sadno solato z lubenico, melono, kivijem in limono.

Dva dni, dva kilograma
Z dvodnevno prečiščevalno dieto boste morda izgubili okoli dva kilograma, a ne pozabite, da je to le posledica razstrupljanja telesa. Telo bo izgubilo veliko vode, ki jo je z rednim pitjem vode in uživanjem velikih količin lubenice in melone treba nadomestiti. Dieta ni primerna za ljudi z zdravstvenimi težavami in za nosečnice, zato se o njej predhodno pogovorite z zdravnikom.


Melona s šunko.  © iStockPhoto

 
Prvi dan
Zajtrk : Skodelica melonine solate , ki ji okus izboljšate s cimetom.

Kosilo : Melona s šunko in rezino polnozrnatega popečenega kruha
Očiščeno melono narežite na dolge, tanke rezine in čez nje razporedite nekaj rezin nemastne šunke. Začinite s poprom in postrezite z rezino polnozrnatega popečenega kruha.

Večerja : Škampi s sadno solato
Na kockice narežite olupljen kivi, dodajte 300 g narezane melone, prelijte z dvema žličkama olja in pokapljajte z limono. Dodajte nekaj na žaru ali v teflonski ponvi popečenih škampov. Premešajte in postrezite kot solato.

Drugi dan
Zajtrk : Rezine melone ali lubenice po želji.

Kosilo : Piščančja solata
Piščančji zrezek popecite na žaru ali na teflonski ponvi in ga ohajenega narežite na trakove. Le-te dve uri marinirajte v dveh žličkah olja, malo kisa in začimbah po vašem okusu. Pripravljene trakce razporedite po zeleni solati, dodajte nekaj rezin melone in potresite z listi bazilike.

 

Preberite še:

Večerja : Melona s sirom
Pol melone narežite na trakove in okrasite z drobno narezanim lahkim sirom po vaši izbiri. Okus popestrite s sirom s plemenito plesnijo in pokapljajte z žličko pomarančnega soka. Začinite še s poprom in drobno narezanim peteršiljem.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.