Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Dieta: Z vzdržljivostjo do kurjenja maščob

Žurnal24 main
Kljub redni telesni dejavnosti ni nujno, da telo pokuri odvečno maščobo. Vas zanima, kaj morate narediti, da vam bo to vendarle uspelo?

Ste vedeli, da po intenzivni vadbi ostaja osnovna presnova visoka in da se telesna maščoba še naprej topi? Seveda je vse to odvisno od intenzivnosti in trajanja obremenitve med vadbo. Največjo korist od tega imajo tisti, ki so fitnes vadbe bolj vešči in so zato sposobni dlje časa zdržati močnejšo obremenitev. Da bi bilo tudi vaše kurjenje maščob kar se da popolno, poskusite s kombinacijo treninga za krepitev mišic in treninga vzdržljivosti. Ko bo vaše telo postalo dovolj vzdržljivo, bo počasi začelo kuriti odvečne maščobe, do tedaj pa bo kurilo predvsem ogljikove hidrate.

Zajtrk: kruh s suho govedino (priprava: 5 min)

Potrebujete:
rezino polnozrnatega kruha z nizkim GI
1 žlico svežega sira
30 g suhe govedine
1 kivi
250 ml sadnega soka

Kruh namažite s svežim sirom in obložite s suho govedino ter olupljenim in na debelo narezanim kivijem. Poleg spijte sadni sok.

Kosilo: gnezda iz špagetov (priprava: 25 min, peka: 15 min)

Potrebujete:

75 g špagetov
majhno zeleno papriko
2 žlici lahkega mleka
jajce
2 žlici moke
75 g pretlačenega paradižnika s koščki
2 žlici parmezana
sol in poper
šopek bazilike
papir za peko

1. Očiščeno papriko narežite na koščke in jo skupaj s špageti stresite v krop ter kuhajte po navodilih na zavitku testenin.
2. Zmešajte mleko, jajce, moko in malo soli. Pečico segrejte na 180 stopinj, pekač za peko obložite s papirjem za peko.
3. Kuhane špagete in papriko odcedite, prelijte z mrzlo vodo in temeljito odcedite. Primešajte mlečno-jajčno testo in iz mešanice oblikujte gnezdeca. Polagajte jih na pekač, jih prelijte s paradižnikom in potresite s parmezanom. Pecite približno 15 min.
4. Oprano in osušeno baziliko drobno sesekljajte in jo potresite po testeninah.

Večerja: kivijeva solata z radičem in mesom
(priprava: 15 min)

Potrebujete:
2 rezini polnovrednega kruha za opekanje
pol glavice radiča
2 kivija
100 g dimljene svinjske ribice
žličko olivnega olja
žličko jabolčnega kisa
sol in poper
200 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka

1. Kruh opecite, očiščen radič pa raztrgajte na manjše kose. Olupljen kivi narežite na ploščice.
2. Mesu odrežite mastni rob in ga razrežite na trakove.
Radič, kivi in meso zmešajte. Z oljem in kisom prelijte solato, solite in poprajte. Poleg solate pojejte opečen kruh in spijte pomarančni sok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.