Magazin > Lepota & telo
192 ogledov

Dizajnerske vagine uničujejo pravo podobo

ženska hlačke spodnje perilo Shutterstock
Ženske imajo vse bolj popačeno podobo o tem, kako bi morala biti videti vagina. Krivi so popolne retuširane fotografije in voskanje, zato so vse bolj prepričane, da njihovi intimni deli niso videti normalno.

Ravno zato so postale zelo priljubljene tako imenovane dizajnerske vagine – gre za labioplastiko oziroma korekcijo sramnih ustnic z operacijo. Številne ženske videz njihove vagine namreč tako moti, da zaradi tega ne morejo imeti normalnega življenja, saj se s tem obremenjujejo vsak dan. Operacija vključuje zmanjšanje obsega malih sramnih ustnic, da bi bile bolj simetrične in manjše od velikih sramnih ustnic. Število labioplastik je po letu 2001 naraslo za kar petkrat, je pokazala nedavna raziskava.

Vodilna avtorica študije Claire Moran z Univerze v Queenslandu pravi, da je povečanje števila žensk, ki se odločijo za korekcijo vagine, skrb vzbujajoče. Ugotavlja, da je vedno več napačnih predstav, kako naj bi bila vagina videti. To pripisuje množičnemu retuširanju ženskih spolnih organov in pomanjkanju izpostavljenosti normalnih ženskih genitalij ter večji vidljivosti spolnega organa z voskanjem in depilacijo.


Labioplastika je zdaj tretja najbolj priljubljena lepotna operacija v Veliki Britaniji. Podjetje, ki je izvedlo raziskavo, je ugotovilo 109-odstotno povečanje števila v zadnjem letu. Več kot polovica pacientov želi spremembo vagine le zaradi estetskih razlogov, da si povečajo samozavest.

Več o dizajnerskih vaginah si preberite tukaj.

Komentarjev 4
  • zipo 23:23 21.september 2015.

    ma to si teli butasti novinarji od žurnala kar neki izmišljujejo!!!!!

  • Žurnalček 12:16 07.januar 2014.

    Lahko bi dal kakšno sliko , da sploh vemo o čem se tlele govori !

  • ljimonad 16:42 06.januar 2014.

    Kakšna že je vsaka je na svoj način lepa, pa razen če je res nehigiena vprašanje, tudi dobra za polizat in še kaj druzgega