Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Do bikini postave že v 40 minutah

zivljenje 17.10.13. zenska, telo, hujsanje, foto: shutterstock Shutterstock
Poleg redne vadbe je pri topljenju maščob zelo pomembna zdrava prehrana.

V teh toplih jesenskih dneh je tek še vedno najboljša rekreacija, saj se boste v zaprtih telovadnicah lahko potili še vso zimo. Vendar pa tek ne prinaša nujno najboljših rezultatov; ne poskrbi za preoblikovanje celotnega telesa, zato Aleš Janić, vaditelj fitnesa FZS in osebni vaditelj v centru Healthness, svetuje, da ob teku redno delate počepe, izpadne korake in sklece. "Priporočam tudi vaje za krepitev trebušnih in hrbtnih mišic, ki jih izvajamo z lastno telesno težo ali dodatnimi utežmi," dodaja.

Nutricionistka Sara Goršek Bobek pa priporoča, da uživate čim bolj nepredelano hrano, polno hranilnih snovi. "Izogibajte se hrani, ki je industrijsko predelana ter vsebuje veliko sladkorja, nasičenih maščobnih kislin, aditivov in konzervansov," pravi.

Za piko na i na tretmaje

A številni tudi z redno rekreacijo in zdravo prehrano ne oblikujejo želene postave. Zadnje maščobne blazinice lahko stopite z uporabo aparata, ki deluje globoko na podkožje in maščobne celice. "Membrano teh celic s svojim radiofrekvenčnim delovanjem rahlo poči. Z ultrazvokom se ta maščoba zlije iz celice v limfni sistem, kjer varno zapusti telo. Kožo, ki je na tem mestu po tretmaju ohlapna in neprožna, učvrstimo z uporabo radiofrekvenco z intenzivno aktivacijo kolagena, ki zgladi kožo," pojasnjujeta sogovornika, Janić pa poudarja, da redni povprečni tekač praviloma ne potrebuje nikakršne dodatne terapije za odpravljanje odvečne maščobe. "Če se je ta nakopičila na določenih predelih telesa, se lahko odpravi v relativno kratkem času z uporabo našega aparata za topljenje in odstranjevanje maščobe," dodaja.

Rezultat viden takoj

Po enem tretmaju se lahko izgubi do 300 mililitrov maščobe, kar pomeni, da je rezultat viden takoj. Strokovnjaki poudarjajo, da ste lahko ob ustrezni prehrani, redni rekreaciji in upoštevanju nasvetov terapevta že v 40 minutah pripravljene na bikini. Vendar pa sogovornika poudarjata, da želje strank ne smejo biti nerealne. "Veliko je takih, ki bi hodile samo na terapije, nič pa ne bi spremenile glede vadbe in prehrane. Žal tako ne gre. Med terapijami se tako pogovarjamo s stranko o ustreznem prehranjevanju in še kako potrebni vadbi. Podrobneje se pogovorimo glede prejšnjega in trenutnega zdravstvenega stanja." Tretmaje odsvetujejo sladkornim bolnikom, nosečnicam in bolnikom z rakom.

Topljenje dan po rekreaciji

Topljenje maščob naj se izvaja dan po rekreaciji, priporočata trener in nutricionistka, vendar opozarjata, da moramo ob tem še vedno paziti na prehrano: "Uživati je treba zdravo, pestro, uravnoteženo in nepredelano hrano, ki telesa ne bo izčrpala, temveč ga bo napolnila s potrebnimi hranili, vitamini in minerali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.