Magazin > Lepota & telo
127 ogledov

Do zdravja s čebelami in hipnozo

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zbudite svoj obrambni sistem z bioenergijo, oddihajte težave in beli sladkor zamenjajte za med.

Apikomora vam izboljša duševno zdravje, komora za lebdenje na drugi strani olajša bolečine, s 'kettlebells' pa si boste med drugim pritelovadili bolj zdravo telo. Izmed šestih trendovskih načinov, ki jih predstavljamo, si izberite takšnega, ki bo pisan na vaše zdravje.

Hipnotizirajte se sami
"Stanje transa ali hipnoze izkusimo vsakodnevno, samo da se tega ne zavedamo," pojasni hipnoterapevt Denis Horvath. "V tem stanju se lahko zgodijo spremembe, ki so učinkovite, saj našemu telesu in umu damo možnost, da se regenerira," pojasni hipnoterapevt Grega Gregorec. Tako samohipnoza kot hipnoterapija se uporabljata za izboljšanje spomina in zbranosti, regeneracijo, sprostitev in samozdravljenje, izboljšanje samopodobe in nespečnosti, nadzor stresa, pri fobijah in strahovih, nista pa primerni za težje duševne bolnike. "V hipnoterapiji je pravilo, da naj se ne bi prišlo več kot šestkrat," pove Horvath. Cena prvega obiska v Hipnocentru je 85 evrov, vsak nadaljnji pa 60 evrov. Delavnice samohipnoze se začnejo 22. in 23. januarja.

Komora, v kateri lebdite
"Najpogosteje se uporablja za odpravo stresa in preobremenjenosti ter za lajšanje bolečin, tudi kroničnih," zaupa Santina Pajić iz Timeless centra, kjer ponujajo to storitev. Predvsem športnikom pa pomaga pri regeneraciji in hitrem okrevanju, doda. Cena ene seanse je 45 evrov.

Bolezni ne zdravi neposredno
"Metoda, s katero se ukvarjam, bolezni ne zdravi neposredno, ker je to nemogoče, jaz pomagam našemu obrambnemu sistemu, da profunkcionira," pove bioenergetik Duško Praštalo. Z dodajanjem bioenergije je pomagal tako tistim s težkimi rakavimi obolenji kot tistim z duševnimi težavami.

Nove uteži so 'kettlebells'
Je vadba s posebnimi utežmi, ki jo lahko izvajate kjerkoli. Osnovni namen je uporaba za visoko število ponovitev balističnih gibov, s čimer treniramo moč, eksplozivnost, gibljivost in vzdržljivost v enem, razloži Žiga Urh iz centra Vigor Ground. "Starejšim s pravilnim treniranjem izginejo bolečine v sklepih, mišicah in hrbtenici, telo pa postane popolnoma sproščeno," pojasni. Za vodeni trening s 'kettlebells' boste odšteli od devet do 13 evrov.

Oddihajte blokade
"Rebirthing ni ciljna tehnika. To pomeni, da začnemo dihati in počakamo, kateri dogodek, čustvo, težava, blokada se pojavi. Nekateri vidijo dogodek kot na filmskem platnu, spet drugi nimajo nikakršnih spominov, le počutijo se dobro," pove Tadeja Kern iz društva Bindu. Dihanje vam med drugim pomaga do več energije, sproščenosti in polnejših seksualnih izkušenj. Da se človek osvobodi najbolj grobih blokad, ocenjuje, da potrebuje od deset do 15 srečanj. Cena za triurno srečanje je 50 evrov, enako za eno uro individualnega srečanja.

Terapija z medom

  • Med. Apiterapija je zdravljenje s čebelami in čebeljimi pridelki. "Sem spada tudi apipreventiva, ki je pogosto učinkovitejša od same apiterapije in jo zato čebelarji še bolj priporočamo," pove Franc Šivic, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije (ČZS). "Prvi korak naredimo, ko zamenjamo beli sladkor za med. Z njim začnimo svoj zajtrk. Za zdravega človeka zadostuje velika žlica medu na kruhu, v jogurtu, med ovsenimi ali koruznimi kosmiči, še bolje pa bo koristil našemu zdravju, če z njim osladimo sadno solato. Za diabetika velja, da naj bi uporabil polovično dozo medu, vendar je bolje, da se predhodno posvetuje s svojim zdravnikom," svetuje. Moškim po 45. letu priporoča, naj občasno uživajo tudi svež cvetni prah, saj naj bi zaviral vnetja prostate, a kot opozarja, se pred tem prepričajte, da nanj niste alergični.
  • Medena masaža. Po navadi se masira predel hrbta, pove Šivic, po masaži pa se boste počutili telesno in duševno sproščene, koža na hrbtu pa dobi nekakšen svilnat sijaj, še pove. Veščine se boste tudi vi lahko naučili na delavnicah, ki jih ČZS napoveduje za to pomlad. Že zdaj pa tovrstno masažo ponujajo tudi v Thermani Laško.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.