Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Dobra volja je (tudi) v zraku

"Za pomiritev dojenčka v difuzor nakapajte po dve kapljici eteričnega olja manda Žurnal24 main
Psihoaromaterapija je veja terapije, ki z eteričnimi olji učinkuje na um.

"Ko vdihnete molekule eteričnega olja, te pridejo do vohalnega epitela. Tam vohalne celice pretvorijo kemijsko informacijo molekul v živčni impulz. Ta se prenese do centralnega živčnega sistema in tako eterična olja vplivajo na imunski in hormonalni sistem. Tukaj je tudi limbični sistem, v katerem med drugim nastajajo želje, motivacija, razpoloženje, intuicija in ustavarjalnost," delovanje psihoaromaterapije opisuje aromaterapevtka Melani Kovač.

Vsestranska limona

Razstruplja. Limona izboljšuje zbranost, počutje in samozavest, obenem pa uravnava krvni pritisk in razstruplja. V difuzor dajte pet kapljic limoninega eteričnega olja in dve kapljici eteričnega olja geranije.

Za boljše spanje. Na vzglavnik kapnite le eno kapljico eteričnega olja sivke.

Z olji do razpoloženja
"V zasebnem življenju psihoaromaterapija pomaga pri izboljšanju spomina in razpoloženja ter krepitvi samozavesti. Pozitivno deluje tudi pri negativnih čustvih in stanjih, kot so krivda, različni strahovi, žalovanje, nespečnost, razdražljivost, osamljenost, napadi panike, pasivnost, bes, dvom, zasvojenost in stres. V trgovinah jo pogosto uporabljajo tako, da pri kupcih spodbujajo občutek varnosti in dobro počutje ter seveda za boljšo komunikacijo in sproščenost," pojasnjuje Kovačeva.

Nosečnice, bodite pozorne
"Ljudje z epilepsijo se morajo izogibati eteričnim oljem rožmarina, komarčka in žajblja, saj obstaja velika verjetnost, da njihova uporaba sproži epileptični napad. Tem oljem naj se izogibajo tudi nosečnice, starejši in ljudje z visokim krvnim pritiskom," opozarja sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.