Magazin > Lepota & telo
79 ogledov

Dodatki za kakovostnejšo spermo

sperma Shutterstock
Morda se ena od rešitev za moško neplodnost skriva v prehranskih dopolnilih. Vsaj tako pravijo italijanski strokovnjaki.

Ti so s pomočjo raziskave ugotovili, da uživanje določenih prehranskih dopolnil lahko izboljša kakovost spermijev pri neplodnih moških. V raziskavi, ki je bila objavljena v časopisu Archivio Italiano di Urologica e Andrologia, je sodelovalo 114 moških, pri katerih je bila neplodnost diagnosticirana vsaj 18 mesecev.

Moški so med raziskavo štiri mesece enkrat na dan zaužili kombinacijo prehranskih dopolnil, ki je med drugim vsebovala tudi L-karnitin, fruktozo, limonino kislino in koencim Q10.

Raziskovalci so pri moških odkrili povečano gibljivost spermijev, 16 sodelujočih pa je med raziskavo celo spočelo otroka. Strokovnjaki zaključujejo, da lahko antioksidanti v obliki prehranskih dopolnil izboljšajo kakovost spermijev in tako povečajo moško plodnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.