Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Džins, vroča modna zapoved

Upajte si! (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Romantika je letos nadvladala rock, materiali so obdelani, črno-siva se je prerinila naprej, džins pa že dolgo niso le hlače.

Minikrila osvajajo
Med priljubljene kose, ki jih boste lahko nosile v poletni vročici, spada tudi zares mini krilo iz džinsa. Krila pomladi bodo, kot pravi oblikovalka Sabina Hameršak, popestrena z gubami v pasu in žepi.

Spet so v trendu jakne iz džinsa, vendar v obliki tesno oprijetega suknjiča, in tesno oprijete, na videz premajhne majčke,” pojasnjuje Jureševa. Te boste lahko kombinirale s klasiko ali oblekami s potiskom cvetlic in navtike, ki so letos tako modne.

Poleg skini džinsa boste v toplejših dnevih očarale z udobnimi kapri hlačami. Svoje mesto so si izbojevale tudi zavihane hlačnice, in sicer do gležnjev ali kolen, kadar je džins spodaj obložen s kontrastnim materialom ali podlogo, dodaja Hameršakova.

Za pogumna in postavna dekleta, ki pridno sledijo modnim trendom, naj pomladna garderoba obvezno vsebuje oprijete, nizko krojene minihlačke ali pa mehko padajoče kapri hlačke z obveznimi podvihki.
Vesna Jureš, stilistka
Pokrpano v detajlih
Detajli so kontrastni s kroji, na klasičnih krojih na primer so športni zaključki in obratno,” nadaljuje.
Prejšnje sezone je bil v modi strgan džins, tokrat pa je v ospredju pokrpan. Idealna priložnost, da se prelevite v modnega oblikovalca, uporabite domišljijo in si pošijete stari džins. “Barve spomladanskega džinsa segajo od klasično modre ne več umazanega, temveč rahlo ponošenega videza pa vse do črnega ali sivega novega videza,” pravi Jureševa.

Hlače so lahko temne in nove, zelo primerne za v službo, ali svetle, nekoliko obrabljenega in zmečkanega videza za prosti čas.
Vesna Jureš, stilistka, o trendih za moški džins

 

Veliki punk, mali potisk
Modna smernica za moške z ožjim krojem in nižjim pasom se nadaljuje tudi v pomlad. “Površinske obdelave so zelo grobe. V ospredju je punk videz z veliko kovinskimi dodatki na žepih in pasu,” razlaga Hameršakova in dodaja, da se vrača tudi dvoredno zapenjanje pri moških suknjičih, ki so lahko tudi potiskani s stripovskimi liki.
Džins pri vaših malčkih bo po besedah Jureševe dajal nekoliko zmečkan videz hlač, veliko bo kratkih hlač in minik v kombinaciji s potiskanimi majčkami.

V pravi kombinaciji ga lahko nosite povsod

  • Vsakdanje.  “Svilena prosojna tunika z bogatim cvetličnim oziroma abstraktnim vzorcem ali tesno oprijeta potiskana ali enobarvna majčka bo odlično nadgradila vaš vsakdanji džins,” svetuje stilistka Jureševa. Prav tako lahko svoje najljubše hlače iz džinsa kombinirate s korzetom, ki je lahko iz enakega ali džinsu podobnega materiala, dodaja. Za moške svetuje nekoliko obrabljen in zmečkan videz.
  • Služba. Večno modni džins združite z večno modno telirano srajčno bluzo; ta naj bo, kot pravi stilistka, z nekoliko poudarjenimi temnimi okrasnimi šivi. Močnejšemu spolu svetuje temne hlače v videzu novega džinsa.
  • Večerni videz.Svoje temne hlače iz džinsa lahko odlično kombinirate s temnim satenastim suknjičem in vaš večerni dogodek je rešen,” pravi sogovornica. Za ležernejše večere pa bodo v kombinaciji s skini džinsom svoje dodale opazne in visoke pete.


Miniintervju Sabina Hameršak


Katere so najpogostejše napake, ki jih delamo pri džinsu?
Vedno se držimo istega modela ali kosa. Džins je univerzalen material, ki dopušča svobodo oblačenja. Kombinacije so neomejene, v modi pa je ne nazadnje dopuščeno vse. Če pa imate res slab dan in ne veste, kaj obleči k svojim najljubšim kavbojkam, vam vedno ostane lepa bela srajca ali majica.

Kako ste ga vpeljali v svojo kolekcijo?
Džins je moj stalni material v vseh kolekcijah. Razlikuje se samo po debelini in barvi. Zelo je nosljiv za vsak dan in tudi drugačne priložnosti. Vse je odvisno od obdelave materiala in kombinacije z drugimi materiali. Velikokrat ga kombiniram z živimi barvami, saj te materialu dajejo svežino in mladost.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.