Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Eko za vsak žep

Ekološke izdelke je danes preprosto najti skoraj povsod. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tudi trgovinske znamke že ponujajo linije ekološke hrane in kozmetike.

Ekološki izdelki že dolgo niso več pregrešno dragi, med cenejšimi na trgu pa so predvsem ekolinije znanih trgovinskih verig. Tudi te imajo vse potrebne certifikate, zato ekološkosti sestavin lahko zaupate. Tu je nekaj primerov trgovin ter njihovih znamk ekološko pridelane hrane in kozmetike.

Mercatorjev Eko
V trgovinah Mercator je na voljo trgovinska linija prehrambnih izdelkov z oznako Eko. Gre za mlečne izdelke, oreške, suho sadje, vaflje, namaze in nekaj drugih izdelkov.

Sparov Natur Pur
Tudi veriga Spar ponuja lastne ekološke izdelke – tudi tu gre predvsem za mlečne izdelke, izdelke iz žit, oreške, kruh in čaje, pa tudi jajca ekološko rejenih kokoši – slovenskega porekla.

Müllerjeva Terra Naturi
Veriga drogerij Müller je svojo ponudbo obogatila z lastno blagovno znamko Terra Naturi. Označena je s certifikatom BDIH (kontrolirana naravna kozmetika) in je popolnoma veganska. Linija vsebuje najrazličnejše izdelke za nego obraza in telesa.

V DM Alverde
Tudi kozmetična linija Alverde, ki je na voljo v Drogerie Marktih (DM) po Sloveniji, ima certifikat BDIH in oznako, da so vse sestavine veganskega izvora. Poleg nege obraza in telesa ta linija zajema pestro kolekcijo ličil.

Preverite drobni tisk
Čeprav imajo izdelki vse potrebne certifikate, preverite sestavo, saj predvsem pri kozmetičnih izdelkih nižja cena lahko pomeni tudi manj kakovostne sestavine (ali aktivne učinkovine), četudi so vse naravnega izvora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.