Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Ekomoda ostaja trend

Stella McCartney Imaxtree
Modni oblikovalci se zavedajo, da ekološka ozaveščenost spada med modne smernice.

Proti onesnaževanju okolja se odločno bojujejo tudi modni oblikovalci. Ob poplavi novih, poceni in umetnih tkanin se dolgo ni pojavilo vprašanje, ali lahko ti materiali škodujejo zdravju in njihova proizvodnja planetu. V zadnjem času pa se je ekologija uveljavila tudi na tem področju. Tudi med modnimi oblikovalci postajajo vse bolj priljubljeni materiali, katerih pridelava ne onesnažuje okolja in ne škoduje zdravju.

Ekooblačila so udobna

“Ekološka oblačila so tista, ki so narejena iz surovin, vzgojenih brez pesticidov, herbicidov in toksičnih barvil,” pravi modna oblikovalka Metka Reberšak. “Skupne lastnosti vseh ekooblačil so, da so izjemno udobna, dobro dihajo in so preprosta za vzdrževanje,” dodaja.

Zelene modne smernice

Vse več oblikovalcev se odloča za oblikovanje novih oblačil in modnih dodatkov iz starih in ponošenih kosov oblačil,” pa razkriva modna oblikovalka Katja Magister. Recikliranje je tako postalo velik del ekomode. “Modne smernice pridejo in gredo, toda zeleni trend je tukaj in bo obstal,” pravi sogovornica. “Ekomodne revije danes srečujemo na vseh pomembnejših modnih dogodkih,” še pravi in dodaja: “Trendu pa se ne morejo izogniti niti multinacionalne blagovne znamke. Tako se jih vse več odloča, da v svojo ponudbo uvrščajo okolju prijazna oblačila.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.