Magazin > Lepota & telo
1771 ogledov

Enostavno in učinkovito: Kako pripraviti sirup proti kašlju

čebula, sirup Profimedia
Pripravite se na sezono virusov.

Sirup iz čebule velja za učinkovito zdravilo proti kašlju. Dobra novica je, da ga lahko na zelo enostaven način pripravite doma. 

Potrebujete dve čebuli (lahko tudi rdeči) in sladkor (najbolje rjavi) ali tri velike žlice medu. Čebuli narežite na majhne koščke. V kozarec za vlaganje natrosite nekaj čebule, nato to plast posujte s sladkorjem, zatem na sladkor spet potrosite čebulo in tako izmenično nadaljujte, dokler kozarec ni poln. Kozarec čez noč postavite na hladno mesto. Čez nekaj časa bo čebula spustila tekočino, ki se bo zmešala s sladkorjem. Precedite jo. Sirup zaužijte večkrat na dan. 

Pazite, da zmesi ne boste hranili na toplem. Najbolje, da ga daste v hladilnik in ga v nekaj dneh porabite.

Zakaj deluje?
Čebula deluje antibakterijsko, protivnetno in pomirja bronhije. Eterično olje čebule pomaga pri izkašljevanju, poleg tega pa čebula vsebuje minerale, vitamin C in flavonoide.

Sirup je sladkega okusa, zato ga, preden ga pogoltnete, zadržite nekaj časa v ustih. Tako bo še bolje učinkoval, piše Brigitte.de. 

Možni stranski učinki: napihnjenost, sprememba vonja kože in sape, razdražen želodec in črevesje, razdražene oči in nos.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.