Magazin > Lepota & telo
154 ogledov

Enostavno in zdravo nad slab zadah

cimet Shutterstock
Vsi smo se že kdaj znašli v situaciji, da se nismo mogli rešiti slabega zadaha in to ne glede na to, kako pogosto in temeljito bi si umivali zobe, lizali bonbone za svež dah ali žvečili tovrstne žvečilne gumije. Rešitev je preprosta, svetujejo nutricionisti.

Gre za enostaven, naraven in tudi zdrav recept, ki bo nadlogo rešil v hipu. Potrebujete pol žličke cimeta v prahu, pol žličke medu in dve limoni. Cimet in limona bosta očistila ustno votlino in uničila bakterije, ki povzročajo slab zadah. 

Vse omenjene sestavine dobro zmešajt z nekaj tople vode; mešajte toliko časa, da se med ne razpusti. Ohladite, prelijte v stekleničko in postavite v hladilnik. S pripavljeno tekočino očistite ustno votlino vedno, ko se vam zdi potrebno; tekočino grgrajte, nato jo popite. 

S pripravkom se ne boste rešili le slabega zadaha, pač pa se boste z njim uspešneje borili zoper viruse in prehlade, saj omenjene sestavine krepijo imunski sistem in delujejo kot antioksidanti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.