Magazin > Lepota & telo
466 ogledov

Erekcija, ki traja in traja

Priapizem je resna bolezen, ki ji morate posvetiti pozornost. (Foto: Shutterstoc Žurnal24 main
Priapizem je dolgotrajna in boleča erekcija, ki ni posledica vzburjenosti.

“Priapizem se pojavi, kadar kri iz penisa ne more nazaj v krvni obtok. Ima lahko resne posledice, saj ure trajajoča erekcija vedno bolj kvari gobasto tkivo penisa, kar se pri normalni erekciji ne dogaja,” pojasnjujejo strokovnjaki za erektilne motnje na netdoctor.com.

Po bogu Priapu. Priapizem so poimenovali po Priapu, grškem bogu potence, spolnega užitka in plodnosti. Žal se moški ob tem pojavu ne počuti nič kaj božansko.

Takoj k zdravniku
Priapizem se lahko pojavi nepričakovano. Največkrat gre za poškodbe živčnega sistema, zlasti za poškodbe hrbtenjače, lahko gre za posledico jemanja določenih zdravil (še posebno zdravil za zdavljenje impotence) ali za krvne motnje, včasih pa se pojavi tudi ob vnetju mehurja. “Odlašanje odhoda k zdravniku lahko povzroči trajno nezmožnost erekcije, zato ob boleči erekciji čim prej obiščite zdravnika,” opozarjajo.

Ohladite ga
Včasih priapizem spontano izgine po večkratni ejakulaciji, telesni dejavnosti, hitri hoji, zmanjašnju dotoka krvi s hlajenjem, sicer pa vam lahko pomagajo zdravila, ki vam jih zdravnik vbrizga v penis. “V najhujših primerih je potreben kirurški poseg, saj je treba omogočiti normalen pretok krvi,” pravijo strokovnjaki ter dodajajo, da zdravljenje ne bi smelo vplivati na nadaljnje doživljanje erekcije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.