Magazin > Lepota & telo
83 ogledov

Erotična hipnoza

Z besedami lahko včasih uspešno nadomestite uporabo zdravil. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Spolne motnje lahko premagate tudi z vodeno meditacijo.

Zdravljenja različnih spolnih motenj se lahko lotite tudi brez uporabe tablet in klasičnih tehnik oziroma ga nadgradite. Po svetu se v te namene vse pogosteje uporablja hipnoza, tehnika, ki se je je prijelo ime erotična hipnoza in prihaja iz Argentine.

Odstira duševne težave
Pri tem ne gre za hipnozo, v kateri bi si pacient preprosto predstavljal erotične prizore, temveč za resen pristop k problemu. Terapevt pacientu pomaga odkrivati globoko ukoreninjene duševne težave, ki so pogost vzrok tovrstnih motenj. Popolna sprostitev, ki je podobna meditaciji, pri pacientu namreč odstrani ovire, zaradi katerih ta pri klasičnem pogovoru s specialistom ne zmore razkriti vsega, kar mu leži na duši. Tehnika je zato uspešna predvsem pri tistih, katerih motnje niso zgolj posledica telesnih okvar.  Prvi pogoj za uspešnost te metode je seveda ta, da jo izvaja za to posebej usposobljen strokovnjak. Delavnice erotične hipnoze izvajajo tudi pri nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.