Magazin > Lepota & telo
150 ogledov

Granatno jabolko za raven trebušček

Sezona granatnega jabolka se je že začela, zato si ga privoščite za malico. (Fot Žurnal24 main
Dva kozarca naravnega soka iz granatnega jabolka na dan vam lahko pomagata do ravnega trebuščka, je pokazala nedavna raziskava.

Topi maščobe
Vse, ki prisegate na naravno, bodo morda razveselili izsledki nedavno objavljene raziskave, ki soku iz granatnega jabolka pripisujejo kar nekaj pozitivnih učinkov. Raziskovalci z Univerze v Edinburghu so ugotovili, da pol litra kiselkastega soka na dan topi maščobe na trebuhu in okoli pasu. V raziskavo so vključili 24 prostovoljcev, ki so ob redni prehrani sok štiri tedne pili vsak dan. Poleg vidno zmanjšanih maščobnih zalog na področju trebuha, pasu in bokov so pri njih opazili tudi izjemno znižanje krvnega pritiska.

Ni dvoma, da ima sok iz granatnega jabolka blagodejne vplive na zdravje. Varuje pred pojavom srčno-žilnih bolezni, presenetil pa je tudi z drastičnim vplivom na znižanje krvnega pritiska.
raziskovalec dr. Emad Aldujail
Tudi za srce
Prav zaradi možnosti topljenja maščob na področju trebuha so raziskovalci sok iz granatnega jabolka označili za odlično preventivo v boju za zdravo srce – proti srčno-žilnim boleznim in povišanemu krvnemu pritisku. Povišan krvni pritisk naj bi se pri prostovoljcih znižal za kar 90 odstotkov in tako dosegel priporočeno raven.

Za večno mladost
Predhodno opravljene raziskave so granatnemu jabolku pripisale kar nekaj pozitivnih lastnosti, med njimi naj bi pomagal proti staranju, večal moški libido, ženske varoval pred nastankom rakastih metastaz v dojkah, blagodejno vplival na jetra in ledvice ter varoval pred kapjo.

Ste vedeli?

  • Granatno jabolko je vir vitamina C, viatminov B, fosforja, kalija in niacina.
  • Ljudsko zdravilstvo pravi, da se s sokom iz granatnega jabolka lahko borite tudi proti prehladu – ta niža povišano telesno temperaturo in blaži kašelj.
  • Z granatnim jabolkom se lahko spopadete tudi z ledvičnimi in sečnimi kamni.
  • 100 gramov semen granatnega jabolka vsebuje okoli 63 kalorij.
  • V antični Grčiji je bilo granatno jabolko simbol plodnosti in večne ljubezni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.