Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Grizete nohte? Grda navada ima tudi pozitivno stran!

nohti, grizenje nohtov Profimedias
Grizenje nohtov nekateri povezujejo s tesnobo in nervozo. Nove raziskave kažejo, da ima grda navada tudi pozitivno plat.

Okoli 20 do 30 odstotkov ljudi grize nohte, od tega kar 45 odstotkov najstnikov. Za enkrat znanstveniki še niso našli pravega razloga, zakaj ljudje to delajo.

Največkrat grdo navado povezujejo z živčnostjo, nekateri grizejo nohte, ko jim je dolgčas, drugi, ko so lačni, tretji zaradi osebnih frustracij, nekateri pa se ob tem preprosto sprostijo, so povedali strokovnjaki.

Grizenje nohtov v stresnih situacijah nas pomirja, so potrdili strokovnjaki v zadnji raziskavi in dodali, da ima to navado veliko ljudi, ki so obsedeni s popolnostjo. Torej, nohte največkrat grizejo perfekcionisti, ljudje, ki preveč stvari načrtujejo in ljudje, ki se hitro dolgočasijo in jim gre dolgčas na živce. Nekatere navada pomirja, drugim zmanjšuje dolgčas in frustracije.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.