Magazin > Lepota & telo
61 ogledov

Grozdje proti celulitu

Za 80-minutno grozdno masažo boste v povprečju odšteli okrog 80 evrov. (Foto: Sh Žurnal24 main
Grozdna masaža. Bliža se čas trgatve z obilico svežega zdravilnega grozdja.

Pri neobdelanem  sadju, ki se uporablja v kozmetiki, velja enako kot pri prehrani – najboljše je sezonsko. Zato prihaja idealno obdobje za tretmaje z grozdjem. Še posebno blagodejna je grozdna masaža.

Nega las z grozdjem. Olje grozdnih pečk je zelo učinkovito tudi za nego las. Nekaj kapljic ga dodajte naravnemu šamponu, kar bo lasem vrnilo sijaj, jih okrepilo in omogočilo lažje česanje. Za nego so najboljša hladno stiskana olja, ki zaradi načina obdelave (temperatura ne presega 40 °C) ohranijo vse zdravilne vitamine in minerale.

Pomlajevalni učinek
Masaža z grozdjem, pri kateri se praviloma uporabljajo grozdne tropine iz kožice in pečk ter olje grozdnih pečk, ima poseben pomlajevalni učinek. Grozdje namreč vsebuje sestavine, ki so zelo učinkovite v boju s prostimi radikali, ki so najbolj odgovorni za staranje kože. Vitamini A, B, C in E, minerali, kot so natrij, fosfor, kalcij, kalij, železo, magnezij in fluor, ter jabolčna, vinska in limonska kislina delujejo kot svojevrstni ščit, saj varujejo kožo pred škodljivimi zunanjimi vplivi in znatno upočasnijo proces staranja.

Doma proti celulitu
Z grozdnim pripravkom se lahko v boju proti celulitu najceneje zmasirate kar doma, če vas bo razvajal partner, pa bo toliko prijetneje. Vitamin C v grozdju namreč ugodno deluje na presnovo maščob, toplota, ki nastane ob masaži, pa proces še pospešuje. Zmes za masažo pripravite tako, da zmešate štiri žlice olja iz grozdnih pečk in štiri žlice grozdnega soka. Zmasirate noge, zadnjico in boke na mestih, kjer je celulit, nato pa jih zavijete v plastično folijo in pustite učinkovati pol ure, najbolje pa kar čez noč.

Tudi proti zastajanju vode
Za tiste, ki imajo težave z zastajanjem vode v telesu, obstajajo na trgu tudi učinkoviti geli z grozdnimi izvlečki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.