Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Grozdje za dolgo življenje

Z grozdjem in manj slano prehrano se lahko odločno upremo visokemu krvnemu priti Žurnal24 main
Znanstveniki trdijo, da je skrivnost dolgega življenja skrita v majhnih sladkih jagodah.
Čarobna moč grozdja
Poleg tega, da kozarček vina na dan zdravilno vpliva na delovanje srca in znižuje raven krvnega sladkorja, so najnovejše raziskave pokazale, da sestavina resveratrol, ki je v lupini črnega grozdja, upočasnjuje staranje.

Raziskava, izvedena na miših
Raziskava, ki je potekala v okviru harvardske medicinske univerze, je pokazala, da so miši, ki so redno uživale resveratrol, postale imune na debelost, diabetes, rakava obolenja in Alzheimerjevo bolezen. So znanstveniki odkrili eliksir življenja?

"Če bodo nadaljnje raziskave pokazale, da sestavina učinkuje tudi pri ljudeh, bo novo odkritje za vedno spremenilo področje medicine," je o izsledkih raziskave povedal njen vodja dr. David Sinclair.

 

Preberite še:

Spomnimo
Raziskave, ki jih že nekaj let opravljajo v EU, so pokazale, da je resveratrol delno odgovoren za zmanjšanje ravni holesterola v krvi, če človek redno uživa rdeče vino. To lahko zmanjša tveganje nastanka kardiovaskularnih bolezni in zmanjšuje predvsem tako imenovan slab holesterol. Največji pomen pa predpisujejo njegovim antioksidantnim sposobnostim.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.