Magazin > Lepota & telo
75 ogledov

Guvernante kot navdih

moda, Blumarine Imaxtree
Top kosi za jesen in zimo. Prihajajoča sezona bo še bolj retro kot vroča predhodnica.

Moda. Čeprav je pridih sedemdesetih v vseh svojih različicah osrednja nit prihajajoče sezone, smo za vas izbrali nekaj glavnih kosov, ki jih bi morale imeti v omari vse modne navdušenke.

Sodobne guvernante

Letos je viden trend guvernant: uniformiran, črno-bel videz, je zaupala stilistka Barbara Žgalin. Kot je dodala, je sodobna kombinacija z lateksom, ki spominja malce na fetiš.

Suknjič z dvorednim zapenjanjem

Oprijet, klasično teliran ali športno širši suknjič umirjenih ali močnejših barv – izbira je vaša, a s takim z dvorednim zapenjanjem ne boste zgrešile, svetuje oblikovalka Maja Štamol.

Minimalistična tunika 
A-linije

To jesen boste modne s tuniko preprostega kroja A-linije, je prepričana Štamolova. Pozabite na kričeče detajle in močne barve, s tem kosom boste preprosto dosegle moden videz prefinjenosti. Najbolje pri vsem pa je, da sproščena silhueta A-linije pristaja vsem postavam.

Čipkasta obleka

Izmed čipkastih kosov je Štamolova izpostavila prav obleko. V peščenih in nežnih barvah boste z njo delovale nedolžno romantično, za privlačnost pa bodo poskrbele močnejše barve.

Širok pas v slogu steznika

Širok pas se po sezoni, ki so jo zaznamovali tanki pasovi, vrača v vsej svoji veličini in poudarja žensko silhueto.

Plašč v slogu 60. let

Šestdeseta 50 let pozneje bodo vidna tudi v eleganci in prefinjenosti plaščev.

Širše hlačnice in tričetrt rokavi

Nov trend so tudi širše hlačnice, ki se spodaj malo razširijo na zvonec, pravi stilistka. Pridih 60. let pa je viden tudi v tričetrt rokavih, ki so bili prav tako pogosti na modnih brveh.

Citrusi v jeseni

Limonino rumeno in pomarančno oranžno so modni poznavalci že označili za najopaznejši barvi sezone. Sicer pa se letos barve ne mešajo z nevtralnimi, ampak nadaljujejo poletni trend komplementarnih kombinacij. "Za tovrstno kombiniranje moraš imeti občutek; res pa je, da so vsi modni poznavalci na primer zmešali barve, ki naj na prvo žogo ne bi šle skupaj: turkizno, rdečo in rumeno, turkizno in sivo, vse odtenke vijoličaste z oranžnimi odtenki ter rumeno-turkizne kombinacije."

Pozabite na naramnice

"Torbe se letos nosijo v rokah in ne čez rame," je poudarila Žgalinova. Kot je pojasnila, boste lahko izbirale med različnimi velikostmi: velike ali majhne, ki jih boste lahko stiskale v dlaneh. Nadvse modne boste s torbo s kačjim vzorcem. Med živalskimi potiski je pitonji letos v ospredju tako na dodatkih kot pri oblačilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.