Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Gwyneth se izogiba rdečemu mesu

Gwyneth Paltrow EPA
Leonardo DiCaprio je razlog, da je Gwyneth Paltrow pred 20 leti iz svoje prehrane izločila rdeče meso, ki ga še danes ne uživa.

Gwyneth Paltrow, ki je pred kratkim izdala svojo novo kuharsko knjigo z zdravimi nasveti o prehrani z naslovom 'It's All Good', je za The Observer povedala, da že 20 let ni zaužila rdečega mesa.

"Leonardo, ki je bil vegetarijanec, se je pred leti razgovoril o tem, kako poteka proizvodnja mesa. Od takrat rdeče meso ni na mojem jedilniku, in čeprav Leo ni popolnoma odgovoren za to, je zagotovo posejal seme," je dejala zvezdnica filma Iron Mana 3.

Gwyneth zdravi prehrani daje poseben pomen že od leta 1999, ko je za rakom na grlu zbolel njen oče, ki je za to boleznijo pozneje umrl, vendar trdi, da njen življenjski slog kljub vsemu ni popoln.

"Trudim se kuhati pravo hrano, takšno kot so poznali naši predniki. Pri tem se mi zdijo odzivi ljudi smešni. Mislijo namreč, da je dejstvo, da svojim otrokom ne dovolim jesti piškotov vsak dan, nekaj revolucionarnega. Verjamem, da je tudi minimalno predelana hrana okusna, čeprav tudi sama občasno posežem po piškotih," je še povedala 40-letna igralka.

Tudi njenemu možu Chrisu Martinu, članu skupine Coldplay, bolj ustreza njena kuha kot prehranjevanje v restavracijah, kar Gwyneth izjemno laska.

Navdušena pa ni nad spakovanjem njenih dveh otrok, osemletne Apple in sedemletnega Mosesa, pri izgovorjavi določene hrane. Sama je namreč živela v Angliji kar 10 let in meni, da je angleški naglas najlepši.