Magazin > Lepota & telo
7611 ogledov

Heather svojega telesa kljub bolečinam ne skriva

Heather Johnson
1/10
Profimedia
Sledi ji skoraj pol milijona ljudi

Vplivnica in mama štirih otrok, Heather Johnson, iz Kalifornije je iz svoje bolezni ustvarila posel. 38-letnica ima lipedem, bolečo kronično metabolno motnjo maščobnega tkiva, ki prizadene skorajda izključno ženske. "Gre za obojestransko, simetrično povečano tvorjenje nenormalnega podkožnega maščobnega tkiva, ki se kopiči predvsem na nogah in redko tudi na rokah. Vzrok nastanka lipedema ostaja nejasen, vendar obstaja sum genetske in hormonske vpletenosti. Glede na strokovno literaturo, je ponavadi pojav lipedema povezan z obsežnimi hormonskimi motnjami ali motnjami delovanja jeter,“ pišejo na strani limfedem.si. Bolezen je neozdravljiva. 

Heather se za razliko od sotrpink ne skriva, ampak je postala uspešna vplivnica, ki ji sledi skoraj 500 tisoč ljudi. Kot je povedala, ima že od nekdaj obline in postavo v obliki peščene ure. Ker je bila težja od svojih vrstnic, je z dietami začela že pri rosnih šestih letih. 

Komentarjev 1
  • Danny_Schaefer 13:55 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦