Magazin > Lepota & telo
2393 ogledov

Hitra prečiščevalna dieta

dieta Shutterstock
Hitre diete niso najbolj zdrava izbira, a če želite telo na hitro prečistiti ter poleg tega izgubiti okoli dva kilograma in pol, poskusite tridnevno jabolčno dieto.

Jabolčna dieta zahteva kar nekaj discipline, prav tako je priporočljivo, da se tri dni, kolikor dieta traja, izogibate večjim telesnim naporom. A je vseeno dobra izbira za vse, ki želite na hitro skočiti v najljubšo oprijeto obleko ali prečistiti telo. Jabolka so odlično živilo za prečiščevanje črevesja, saj nase vežejo številne škodljive bakterije, ki so lahko vzrok za različne bolezni.

Ker vsebujejo veliko vode, zadosti sladkorja, vlaknin in vitaminov, je skrb, da bi se med dieto počutili slabo, odveč. Srednje veliko jabolko ima povprečno 65 kilokalorij, telo pa jih za prebavo jabolka porabi okoli 100. To pomeni, da bo telo že za prebavo jabolka začelo porabljati kalorije iz maščobnih zalog.

Rezultati

Poleg osveženega črevesja, pospešene prebave ter dveh in pol kilogramov manj boste opazili pozitivne rezultate diete na koži. Ta bo že po treh dneh bolj sijoča.

Jedilnik

Ker je jedilnik za vse tri dni enak in ker boste med hitro jabolčno dieto jedli le jabolka (in jogurt), obroke popestrite z jabolki različnih sort.

Zajtrk:

  •     skodelica zeliščnega čaja, ki ga lahko sladkate z rjavim trsnim sladkorjem
  •     naribano jabolko, pokapano z limoninim sokom

Malica:

  •     skodelica šipkovega ali jabolčnega čaja, ki pospeši prečiščevanje telesa

Kosilo:

  •     dve naribani jabolki, zmešani z dvema žlicama jogurta
  •     kozarec mineralne ali navadne vode, lahko tudi šipkov čaj

Malica:

  •     sveže jabolko

Večerja:

  •   dve celi ali naribani jabolki
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.