Magazin > Lepota & telo
243 ogledov

Hitro in učinkovito - post z limono

Za čiščenje bo zadostovalo že enodnevno postenje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Stara metoda postenja je ena najlažjih in najhitrejših metod, kako pustiti telesu, da si odpočije in se prečisti.

Že pred 50 leti so ugotovili, da limonin sok na tešče iz vašega telesa odplakne nečistoče in škodljive snovi. Ker vsebuje veliko vitamina C, ne boste tako utrujeni kot pri ostalih postih.

Že enodnevno postenje bo pripomoglo k boljšemu počutju, če pa boste vztrajali več dni, bodo učinki še opaznejši. Več kot teden dni tovrstnega potenja se ne priporoča.

Poleg limone tudi lahko prebavljiva zelenjavna juha
Od dve do štiri limone zmešajte z enim litrom vode in limonade, če se le da, ne sladkajte. Poznavalci priporočajo, da ga sladkate le z javorjevim sirupom ali rahlo začinite s kajenskim poprom. Ob večdnevnem postenju lahko zraven uživate zelenjavno juho, začinjeno le z naravno soljo. Bučke, korenje, peteršilj, špinača bodo dobra izbira, saj ne bodo obremenjevali vašega želodca, kot na primer stročnice.

Limonada na tešče vsak dan

Če niste ljubitelj kislega in vam že misel na limono skupaj potegne obraz, poskusite vsaj s kozarcem svežega limoninega soka zjutraj na tešče. Če se bojite kisline, vas lahko pomirimo, saj limone (čeprav se sliši še tako neverjetno), veljajo za antikislinsko sredstvo.

Žulji, nespečnost, insekti

  • Prav tako limone pomagajo pri kurjih očesih in žuljih. Noge dobro umijte, malce postrgajte kurje oko in košček limone pritisnite na obolelo mesto ter ga tam pustite čez noč. Ponovite nekaj večerov zapored.
  • Limona po starem izročilu deluje tudi proti depresiji in nespečnosti. Pred spanjem popijte limonado, ki jo sladkate z medom ali sladkorjem.
  • Če vas piči insekt, mesto namažite z limoninim sokom. Prav tako vonj limone odganja insekte.
  • Sok polovice limone pa bo pomagal tudi proti masnim lasem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.