Magazin > Lepota & telo
112 ogledov

H&M se mora spet zagovarjati

H&M H&M
Znamka ulične mode H&M je pred dnevi predstavila novo kolekcijo oblačil za močnejše, a so se predstavniki znamke kmalu po tem znašli v nezavidljivem položaju. Javnost jih obsoja, da so za manekenke z oblinami označili preveč suha dekleta.

"Sram naj vas bo, da takšna dekleta označujete kot "plus size" modele," je le eden od neštetih komentarjev, ki so takoj po začetku reklamne kampanje preplavili družabna omrežja. Z negativnimi kritikami na račun postav manekenk, ki so jih pri znani švedski znamki ulične mode H&M označili za "debelejše", ni skoparila niti Švedska pevka Emmi Igelström, ki javno opozarja na nevarnost bulimije. "H&M bi moral za to odgovarjati. Če te modele označujejo za debelejše, podpirajo idejo, da je le zelo suha postava idealna," je pevka dejala za The Local.

Predstavniki H&M-a, ki je tudi sponzor švedske olimpijske reprezentance, so v bran dejali, da vsi modeli, ki so sodelovali v reklamni kampanji, nosijo oblačila s konfekcijsko številko 44, kar je standard za oblačila za debelejše. Obenem priznavajo, da bi lahko sprožili razpravo o tem, ali lahko manekenke, ki nosijo konfekcijsko številko M, modni svet označi za "plus size" modele.

Takšno označevanje modelov sicer v modnem svetu sproža veliko dilem. O tem, da se modele ne bi smelo označevati, je govorila že Tyra Banks, nekaj poskusov različnih znanih modnih agencij pa je bilo s poskusi, da modelov različnih postav ne bi označevali po kategorijah, žal neuspešnih.

Komentarjev 2
  • mijaliza 17:59 21.september 2014.

    Uradno je vsaka ženska ki nosi št 42 plus size. Tako da proti manekenkam ki nosijo 32 ali 0 konfekcijsko res delujejo debele, za nas je pač to ženska z oblinami. Tako da res ne vem zakaj bi se moral ...prikaži več H&M zagovarjat, žal pač realna ženska je v svetu mode debela. Za nas pa zdravo dekle, ki ima dovolj maščobnega tkiva da lahko normalno živi in kasneje postane mati itd

  • Skippy 10:36 25.januar 2014.

    Eh, debeli so trajno zafrustrirani. Nikoli ni v redu.