Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Hrana, ki kožo ščiti pred soncem

čokolada Shutterstock
Najboljša zaščita pred nevarnimi sončnimi žarki so seveda kreme z zaščitnim faktorjem, a kožo boste še dodatno zaščitili, če boste uživali tri zdrava živila.

Vsa tri živila vsebujejo veliko antioksidantov, ki na naravni način kožo ščitijo pred nevarnimi UVB-žarki. Seveda to ne pomeni, da zaradi tega uporaba kreme za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem ni potrebna, le dodatna zaščita kože, v tem primeru od znotraj, ni nikoli preveč.

Temna čokolada

Predvsem takšna z visoko vsebnostjo kakava vsebuje veliko antioksidantov, ki ščitijo kožo. Britanska raziskava je pokazala, da so tisti, ki so 12 tednov vsak dan zaužili 20 gramov temne čokolade, bili odpornejši na sonce, kot tisti, ki čokolade niso jedli.

Zeleni čaj

Že ena sama skodelica dišečega napitka na dan naj bi naredila kožo odpornejšo na sončne žarke za kar 25 odstotkov.

Paradižnik

Vsakodnevno uživanje paradižnika naj bi odpornost na sončne opekline povečalo za kar 33 odstotkov, je pokazala raziskava, kar je primerljivo s kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem dve. Če jeste predelan paradižnik – mezgo, še toliko bolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.