Magazin > Lepota & telo
8458 ogledov

Hrana, ki povzroča sive lase

sivi lasje, lasje, sivo, ženska
Ne jejte tega, če bi se radi izognili prezgodnjemu sivenju las.

Kreme, zdrava prehrana, šport … Mnogi se vsakodnevno borijo proti znakom staranja. Pri tem nekateri pozabijo, da ni treba skrbeti le za kožo, ampak tudi lase, ki z leti izgubljajo melanin, kar pomeni, da osivijo. Izgubo melanina pospešuje uživanje nekaterih živil.

Čemu se je bolje izogniti?

Živalske beljakovine
Telo živalske proteine brez večjih težav prebavi, a le v omejenih količinah. Ker vseh beljakovin telo ne more porabiti, jih spremeni v sečne kisline. Če je raven le-teh v telesu povišana, lasje hitreje osivijo.

Sladkor in umetna sladila
Prevelika količina sladkorja zmanjšuje funkcijo vitamina E, poleg tega pa sladkor škodi strukturi las tudi zato, ker zaradi njega beljakovine ne prodrejo do njih.

Glutamat
Ojačevalci okusa vplivajo na presnovo, kar lahko privede do tega, da nam začnejo izpadati lasje ali pa osivijo, ker telo ni vsrkalo dovolj hranilnih snovi.

Komentarjev 2
  • leonardo 20:50 28.januar 2018.

    Se strinjam s teboj. Telo ti samo pove, kaj mu paše in kaj ne. Kaj vse smo že prebrali! Od paradajza, ki povzroča raka do mleka, ki menda ni dobro niti za otroke in še bi lahko našteval. Danes že ...prikaži več vsak, ki ima pet minut časa in se ima za genija lahko piše knjige o zdravi prehrani, v resnici pa vse prekopirajo. Moja snaha je prinesla knjigo o zdravi prehrani, ki je imela povzetke vsaj iz petih knjig. In to je to.Če bi se vsega hotel držati kar priporočajo, bi lahko od lakote umrl.

  • banja 09:43 28.januar 2018.

    Kaj vse ugotavljajo! Hrana, skrbi, polna luna... GENETIKA!!!!! Jaz sem že kar precej čez 70. Imam samo par sivih las. Pa tudi sladkosneden sem. Ne verjemite vsemu, ker je nekaterim dolgčas, da zapolnijo prostor na strani časopisa, portala. GENETIKA!!!!